Iz Napretka odgovorili na prozivke

    Povodom čaršijskih priča, ali i tvrdnji sportskog direktora Donjeg Srema, Ranka Despotovića, da je Napredak kupio mesto u Superligi za sledeću sezonu, kruševački klub se oglasio saopštenjem za javnost.

    – Da nas interesuje da kupimo mesto u Superligi, mi se ne bismo pojačali sa više od petnaest novih igrača u zimskom prelaznom roku. Meðu njima su i Nenad Mirosavljević koji je igrao Ligu šampiona, zatim vrhunski trener Aleksandar Kristić, koji je vodio i Crvenu zvezdu. Znači, posedujemo sportske kvalitete, vrhunski igrački kadar, stručni štab, imamo deset igrača mlaðih od 20 godina, a naše utakmice gleda po 5.000 ljudi, što je veća poseta od ukupne na svim ostalim igralištima u ovom rangu zajedno. To dovoljno govori da ljudi vole Naredak i da znaju da cene i da dolaze da uživaju u fudbalu koji igramo, navodi se u saopštenju Napretka.

    Kruševljani dodaju da ne žele polemiku preko medija.

    – Napredak svakoj utakmici prilazi kako bi iz nje izašao kao pobednik, ali ako to ove godine ne bude dovoljno za ulazak u Superligu, jednako ozbiljno spremaćemo se za iduću godinu. Praktično, mi ne želimo nikakvu polemiku, nema potrebe za tim, želimo da se fokusiramo na sport, koncentrišemo na sebe, radimo pošteno svoj posao i želimo u svakoj utakmici da pobedimo, kaže se u saopštenju Napretka.

    Komentari