Ðoković: “Srećan što sam igrao finale”

  Novak Ðoković je razumljivo bio razočaran posle poraza u finalu Rolan Garosa, ali je istakao da velikim uspehom smatra činjenicu što se uopšte našao u borbi za pehar.

  – Mogao sam lako da izgubim meč u 4. kolu ili protiv Conge, ali sam ipak po prvi put stigao do finala u Parizu. Zbog toga treba da budem zadvoljan, što i jesam, ali sam u ovom trenutku više razočaran zbog poraza, izjavio je Ðoković na konferenciji za medije posle dodele trofeja.

  Novak Ðoković i Rafael Nadal

  Srpski teniser naveo je da je meč u nedelju morao da bude prekinut.

  – Bio sam spreman da nastavim igru sinoć, mislim da je kiša stala oko 20.00h, ali prognoza nije bila dobra i teren je već bio natopljen. Nisam imao ništa protiv, niti krivim ikoga za prekide. Naravno da sam igrao bolje i dobro se osećao na terenu. Danas sam počeo sporije i to je bilo dovoljno za preokret.

  Ðoković je podsetio da je meč ukupno trajao gotovo četiri sata i da je pružio ozbiljan otpor Nadalu.

  – Iznenaðen sam koliko je ljudi danas došlo na tribine, iako je bio radni dan. Ovo su mečevi u kojima vidite kako se isplaćuje sav težak rad. Nekada i pobedite, nekada izgubite. Ovoga puta sam poražen, ali još mnogo godina je predamnom, zaključio je Novak.

  Komentari