Željko napustio Panatinaikos

  0
  3

  Najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović odlučio je da napusti Panatinaikos posle 13 godina provedenih na klupi “zelenih” sa kojima je osvojio pet evropskih titula.

  Željko Obradović napušta Atinu

  Obradović i vlasnici kluba, braća Janakopulos, nisu uspeli da postignu dogovor u vezi budžeta i planova kluba za budućnost, pa je razlaz bio neminovan.

  – Morao sam da donesem veoma, veoma tešku odluku. Verujem da ono što se dešava u porodici i treba da ostane samo u njoj, ali sam siguran da je ovo najbolja odluka za sve. Panatinaikos je 13 godina bio moj tim i moja kuća i tako će ostati celog mog života, poručio je Obradović.

  Željko ObradovićPopularni “Žoc” stigao je u Atinu još 1999. godine posle dve sezone provedene u Benetonu. Prva sezona protekla je u stvaranju novog tima, ali je zatim usledila dominacija koja teško da će biti ponovljena u skorijoj istoriji nekog od jačih evropskih šampionata.

  Panatinaikos je pod rukovodstvom Željka Obradovića i njegovog vernog pomoćnika Dimitrisa Itudisa čak 11 puta bio šampion Grčke, a titula je atinskim “zelenima” od 2000. godine izmakla samo 2002. i sada, 2012. godine.

  Pored 11 titula u grčkom šampionatu Željko je slavio i sedam puta u Kupu Grčke, a najveće uspehe beležio je u Evroligi, pošto se PAO pod rukovodstvom srpskog trenera čak pet puta peo na evropski tron (2000, 2002, 2007, 2009. i 2011. godine).

  Razlaz Panatinaikosa i Obradovića je pre svega odraz krize u Grčkoj, pošto je i braći Janakopulos postalo nemoguće da obezbeðuju budžet koji bi zadovoljio apetite kako Obradovića, tako i navijača “zelenih”. Mnogi evropski klubovi izrazili su interesovanje za srpskog stručnjaka čim je bilo najavljeno da bi do razlaza moglo da doðe, a meðu njima je bio i moskovski CSKA koji je u meðuvremenu rešio pitanje trenera.

  Meðu glavnim kandidatima za angažovanje Obradovića spominju se Efes, Fenerbahče i Barselona.

  Komentari