Željko napustio Panatinaikos

  Najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović odlučio je da napusti Panatinaikos posle 13 godina provedenih na klupi “zelenih” sa kojima je osvojio pet evropskih titula.

  Željko Obradović napušta Atinu

  Obradović i vlasnici kluba, braća Janakopulos, nisu uspeli da postignu dogovor u vezi budžeta i planova kluba za budućnost, pa je razlaz bio neminovan.

  – Morao sam da donesem veoma, veoma tešku odluku. Verujem da ono što se dešava u porodici i treba da ostane samo u njoj, ali sam siguran da je ovo najbolja odluka za sve. Panatinaikos je 13 godina bio moj tim i moja kuća i tako će ostati celog mog života, poručio je Obradović.

  Željko ObradovićPopularni “Žoc” stigao je u Atinu još 1999. godine posle dve sezone provedene u Benetonu. Prva sezona protekla je u stvaranju novog tima, ali je zatim usledila dominacija koja teško da će biti ponovljena u skorijoj istoriji nekog od jačih evropskih šampionata.

  Panatinaikos je pod rukovodstvom Željka Obradovića i njegovog vernog pomoćnika Dimitrisa Itudisa čak 11 puta bio šampion Grčke, a titula je atinskim “zelenima” od 2000. godine izmakla samo 2002. i sada, 2012. godine.

  Pored 11 titula u grčkom šampionatu Željko je slavio i sedam puta u Kupu Grčke, a najveće uspehe beležio je u Evroligi, pošto se PAO pod rukovodstvom srpskog trenera čak pet puta peo na evropski tron (2000, 2002, 2007, 2009. i 2011. godine).

  Razlaz Panatinaikosa i Obradovića je pre svega odraz krize u Grčkoj, pošto je i braći Janakopulos postalo nemoguće da obezbeðuju budžet koji bi zadovoljio apetite kako Obradovića, tako i navijača “zelenih”. Mnogi evropski klubovi izrazili su interesovanje za srpskog stručnjaka čim je bilo najavljeno da bi do razlaza moglo da doðe, a meðu njima je bio i moskovski CSKA koji je u meðuvremenu rešio pitanje trenera.

  Meðu glavnim kandidatima za angažovanje Obradovića spominju se Efes, Fenerbahče i Barselona.

  Komentari