Edson ocrnio Zvezdu

Da se dobar glas daleko čuje, a loš još dalje, potvrđuje ispovest Brazilca Edsona, jednog od promašenih pojačanja Crvene zvezde.


Korpulentni štoper je za ESPN ispričao svoju priču iz Srbije, koja nije nimalo pohvalna za našeg šampiona i srpski fudbal, ali nažalost nije ni jedina takva.

– Otišao sam u februaru u Srbiju iz Sao Paula, a proveo sam samo pet meseci tamo. Susretao sam se sa mnogim problemima. Nije mogla da mi se dostavi dokumentacija za mene i porodicu, plate su kasnile… razmišljao sam i shvatio da bi najbolje bilo da raskinem ugovor i vratim se u Brazil. Svaki igrač sanja da igra u Evropi. Postoji mnogo klubova za koje možete da igrate, ali neki prosto nisu održivi, a u Crvenoj zvezdi dosta toga ne funkcioniše.

Brazilac se nije žalio samo na kašnjenje plate.

– Uprava kluba nije bila sposobna da mi sredi boravišnu i radnu vizu. Morao sam da idem u policiju, a u klubu su samo govorili: "sutra ćemo, sutra ćemo". Bolela me je glava od svega toga. Ekipi je dobro išlo, znalo se da ćemo biti šampioni jer smo sve pobeđivali, ali ja sam imao druge brige.

Edson je imao velike planove kada je dolazio u Beograd.

– Sve smo isplanirali kako bi se naša ćerkica rodila u Srbiji, ali smo se plašili da ćemo biti deportovani. Imali smo rok od 90 dana da rešimo problem, ili bismo morali da se vratimo. Da se ona rodila, ostala bi u Srbiji kao srpski građanin. Sreća pa smo kontaktirali sa advokatima i na vreme reagovali. Iako sam se trudio da porodici ne govorim šta se dešava, u glasu bi mi osetili da nešto nije u redu. Oni su me ohrabrili da se vratim.

Komentari