Saša Obradović preporodio Lokomotivu Kubanj

Saša Obradović preuzeo je Lokomotivu Kubanj pre nepuna dva meseca.


Od dolaska srpskog stručnjaka na klupu ruskog tima, ekipa iz Krasnodara beleži odlične rezultate. Na šest utakmica u VTB ligi ostvaren je maksimalan učinak, a ekipa je izborila plasman u drugu rundu Evrokupa. Savladane su ekipe CSKA iz Moskve, Zenita i Uniksa u regionalnom takmičenju kao i odličan sastav Gran Kanarije u Evrokupu.

Bez obzira na dobru igru i na velike pobede, uspeh se ocenjuje tek na kraju sezone. Rezultati koje postižemo su zadovoljavajući i preko svih očekivanja. Pobedili smo sve ekipe u utakmicama na kojima smo računali bodove, a preko očekivanja su svakako trijumfi protiv CSKA, Zenita, Gran Kanarije, kao i ovaj poslednji protiv izuzetno jake evroligaške ekipe, kakva je Uniks. To donosi dobro raspoloženje, ali takvo zadovoljstvo kratko traje. Imamo pred sobom novog protivnika i to je nova prilika za dokazivanje. Pokušaćemo da održimo kontinuitet dobrih rezultata u Evrokupu u utakmicama protiv Mursije i Fuenlabrade. Moramo da vodimo računa, kako bismo produžili naš boravak u Evropi. S druge strane, u VTB ligi sezona je duga, još uvek se igra prvi krug. Napravili smo dobru bazu na kojoj dalje treba da radimo, rekao je Saša Obradović za SEM.

Lokomotiva ima ambicije da se vrati u Evroligu. Nekadašnji trener Albe je dodao da je za ostvarenje tog cilja neophodno da se ekipa dodatno pojača.

Za neke vrhunske rezultate potrebna su nam pojačanja. Radim sa ekipom koja nije sastavljena prema mojim željama. Međutim, svaki trener je dužan da se prilagođava, a ne da mašta. Mi smo u prethodnom periodu tražili nekoliko igrača na pozicijama krilnog centra i plejmejkera zbog odsustva Tejlora Ročestija. Nismo uspeli da ih potpišemo. Sve je to pružilo mogućnosti pojedinim igračima u timu da pokažu koliko mogu da pomognu. Najponosniji sam na ruske igrače koji igraju vrlo dobro, koji su stekli samopouzdanje i koji izvanredno pomažu ekipi. Uz pobede je došla i dobra atmosfera i veće međusobno poverenje. To nam olakšava posao da nastavimo da radimo sa istim žarom, dodao je nekadašnji reprezentativac naše zemlje.
 
 

Komentari