Hečer prespavao meč, ali doneo Partizanu pobedu u Belgiji [VIDEO]

Šarlroa – Partizan 63:65 
(20:14, 14:16, 17:14, 12:21)

Vredna pobeda crno-belih u Belgiji i osveta ekipi Šarlroa za neugodan poraz u Beogradu.


Partizan je nastupio bez Ratkovice, Marinkovića, Robinsona i, od ranije povređenog Majstorovića.

Veći problem od njihovog izostanka bilo je samo fizičko prisustvo nekih drugih igrača, a tu, pre svega, mislimo na Birčevića, Pota i Hečera, koji je, na kraju, ipak bio meč viner.
    
Crno- beli su nervozno otvorili utakmicu, a i šut ih nije služio. Ni domaći nisu blisatli, ali su imali sjajnog Šeparda koji je postigao 15 poena, od 20 koliko su Belgijanci ubacili u prvoj četvrtini. Partizan je održavao priključak zahvaljujući dobrom ofanzivnom skoku, a jedinu trojku za Beograđane ubacio je Andrić još na početku meča. Međutim, crno- beli su imali čak 7 izgubljenih lopti, a ''prednjačio'' je Birčević sa tri ''prodate'' Jedini zapažen pojedinac, u prvom poluvremenu, u ekipi Partizana bio je centar Koprivica koji je postigao osam poena i to bez promašaja. Zanimljivo da se Hečer i Birčević nisu upisali u strelce. Kod Belgijanaca Šepard je ubacio 20 u prvom poluvremenu, a Boumen je dodao 7. Na odmor se otišlo sa 34:30 za domaće.
    
Ništa bolje nije bilo na na početku nastavka. Gubili su lopte gosti kao od šale, pa je posle jedne izgubljene od strane Pota, Birčević napravio nesportski faul, posle koga je Šarlroa otišao na maksimalnih 13 razlike, 43:30, posle serije 9:0. Uspeo je Partizan do kraja četvrtine da malo smanji prednost,zahvaljujući trojkama Vrapca i Andrića, ali sa čak 8 izgubljenih lopti za deset minuta, ne može se učiniti ništa značajno.
    
Odlično je Partizan zaigrao tek na početku poslednje deonice. Posle serije 17:2, gosti su prešli u vođstvo, bilo je 52:51, u 34. minutu. Kreatori preokreta bili su Veličković, Vrabac, i posebno, raspoloženi Andrić. U preostalih pet minuta gledali smo rezultatsku klackalicu, a Partizan je nekoliko puta imao šansu da se odvoji, ali je kao po pravilu pravio početničke greške. Šepard je doveo Belgijance u vođstvo, i u poslednji minut se ušlo sa dva poena prednosti za Šarloa. Hečer je tada postigao svoje prve poene na meču, i to tek iz desetog pokušaja, ali je promašio dodatno bacanje. Domaći zatim nisu realizovali napad, pa su beograđani imali šansu da u poslednjih 20 sekundi stignu do pobede, i uspeli su u tome, pošto je Vil Hečer pogodio za dva, samo 3 desetinke pre kraja.
    
Partizan je predvodio Andrić sa 14 poena, od toga čak četiri trojke. Veličković i Vrabac su ubacili po 11, a bosanski reprezentativac je imao i 6 skokova. Luković je imao 9 poena, a Koprivica 8.
    
Kod Belgijanaca sjajni Šepard sa čak 31 poenom, Boumen je ubacio 10, a Liber 8.
   

Komentari