Zvezdi nije dosta napadača: Na spisku želja i centarfor iz DR Kongo

Iako su juče potpisali ugovore sa čak tri klasična napadača, Nemanjom Milićem, Milanom Pavkovim i Srđanom Vujaklijom, u Crvenoj Zvezdi žele još jednu "devetku" i to inostranu.

Sportski Žurnal je nagovestio interesovanje srpskog šampiona za napadača iz DR Konga, Džeremija Bokilu, igrača koji je najbolje partije pružao u rumunskom Petrolulu, iz koga je zatim prešao u ruski Terek, pa je iz prvenstva Rusije i poznat treneru crveno-belih, Miodragu Božoviću.

Posle dve sezone u Rusiji, Bokila je karijeru nastavio u Kini, u ekipi Gvangžu RF koji ga je otkupio za čak 2.2 miliona evra. Međutim, u Kini se zadržao samo šest meseci, dok je 2016. godinu proveo u dva kluba, turskom Eshišehiru i katarskom Al Haritijatu, u oba na pozajmici. Sada bi trebalo da mu je istekao ugovor sa Kinezima, pa bi u Zvezdu mogao da stigne bez obeštećenja.

Inače, igrač koji se fudbalski školovao u Holandiji i Belgiji, igraće i na Afričkom kupu nacija za reprezentaciju DR Konga, koja se nalazi u grupi sa Obalom Slonovače, Marokom i Togom.

Ukoliko zaduži dres kluba iz Ljutice Bogdana, treneru Božoviću javio bi se tek po završetku takmičenja u Gabonu, dakle, tek kada ekipa otputuje na Kipar.

Komentari