Zimonjić otkrio tim, trenere i strategiju za novo osvajanje Dejvis kupa

Prvi radni dan na mestu selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić je dočekao u Sidneju, gde u tandemu sa Viktorom Troickim igra u konkurenciji dublova na ATP turniru u ovom gradu. 

Uporedo sa planovima za proboj u završnicu ovog takmičenja, Zimonjić kuje taktiku i za meč prvog kola Svetske grupe protiv Rusije, koji Srbiju čeka od 5. do 7. februara u Nišu. 

– Naš cilj u Dejvis kupu je jasan. Želim da ponovo osvojimo "salataru"! Verujem da u najjačem sastavu možemo svakog da pobedimo, bez obira na podlogu i da li igramo kod kuće ili u gostima. Naravno, najvažnije je da igrači budu zdravi. Imamo odličnu atmosferu timu, dugo godina smo svi zajedno i daćemo sve od sebe počev od tog susreta sa Rusima, pa u svakom narednom duelu. Još je rano da kažem sa kojim ćemo timom u februaru izaći na teren, a konačnu odluku doneću odmah posle Australijan Opena, mada do 24.1. treba da prijavim ekipu, rekao je Zimonjić.

Nenad će uporedo igrati na ATP turu i obavljaće ulogu selektora. Takođe, biće i igrač u nacionalnom timu, po potrebi.

– Igraću i dalje na ATP turu, ako bude potrebno u nekim mečevima odigraću dubl za reprezentaciju. Uostalom, zato sam i prihvatio funkciju igrač-selektor. Biće teško u nekim situacijama, ali ću svakako raditi ono što je najbolje za tim, dodao je novi selektor. 

Zimonjić je otkrio i širi spisak igrača na koje računa, kao i deo stručnog štaba.

– Imaću dvojicu teniskih trenera u reprezentaciji. To će biti Dušan Vemić i Jovan Savić, koji će biti od velike pomoći kako bismo sve uskladili. Reprezentaciju ćemo činiti Đoković, Troicki, Lajović, Tipsarević, Krajinović i ja. Na širem spisku će biti Đere, Tepavac, Milojević, Zekić, Krstin, Kecmanović, Bozoljac. Sastav će zavisiti od trenutne forme, rezultata, podloge, kao i rasporeda turnira koji igrači imaju, dodao je najbolji srpski dubl igrač.

Zimonjić je već bio igrač-selektor dve godine, tako da ova uloga nije nova za njega.

– Bio sam na selektorskom mestu u Dejvis kupu, ali i kada smo učestvovali na ekipnom takmičenju u Diseldorfu više puta. To iskustvo će mi sigurno puno pomoći. Drago mi je da imam podršku i poverenje od svih reprezentativaca. Imam puno iskustva i jako dobro poznajem naše igrače, što će biti od velikog značaja za naše dalje uspehe, zaključio je Zimonjić.

Komentari