UEFA na četrnaest strana obrazložila presudu: Suspenzija nije uslovna, Partizan van Evrope!

Nakon informacija da je Partizan suspendovan od strane UEFA zbog neplaćenih obaveza pojavio se i dokument koji je objavila ova organizacija i koji dodatno pojašnjava situaciju u kojoj se nalazi Partizan.

Odluka Tela za finansijsku kontrolu klubova (CFCB) ima četrnaest strana i ona detaljno obrazlaže suspenziju Partizana.

Navodi se da je UEFA u dva navrata, 30. juna i 30. septembra 2016. godine izvršila finansijsku kontrolu beogradskog kluba i nakon naknadno dostavljene dokumentacije utvrdila da dug crno-belih iznosi 2 468 000 evra.

Od te sume dug prema drugim klubovima i igračima iznosi 454 hiljade evra, dug prema zaposlenima 88 hiljada evra, a dug na socijalno/poreska davanja iznosi 1 926 000 evra.

Takođe je utvrđeno da je poslednje naveden dug na dan 30. juna prošle godine iznosio 1 579 000 evra, ali da je u međuvremenu Partizan raskinuo početni dogovor oko dinamike vraćanja ovog duga pa nije bio validan 30. septembra 2016. godine.

 Izvršni istražitelj UEFA je 11. novembra odlučio da slučaj prepusti gore pomenutom Telu koje je donelo konačnu odluku. 

U završnoj tački dokumenta navodi se da je UEFA donela odluku da kazni Partizan jer je prekršio Članove 65(1), 66(1) and 66bis(1) i da se zbog toga kažnjava jednogodišnjom suspenzijom iz evropskih takmičenja u jednoj od tri naredne sezone u kojima crno-beli izbore plasman u Evropu. Pored toga, Partizan će morati da plati 3 hiljade evra kao troškove ovog procesa.

Navodi se da je odluka konačna, ali da beogradski klub ima rok od deset dana za žalbu pred Arbitražnim sportskim sudom. 
Ovo potvrđuje da čelni ljudi Partizana ili nisu pročitali ili još gore, nisu razumeli odluku UEFA. 

Komentari