Bogdan Obradović: Nisam iznenađen, od srpskog tenisa smo napravili svetski brend

Bogdan Obradović završio je misiju na klupi Dejvis kup selekcije Srbije.


Upravni odbor Teniskog saveza Srbije odlučio je da ne produži saradnju sa Obradovićem i na njegovo mesto u funkciji v.d. selektora postavi proslavljenog tenisera Nenada Zimonjića.

Sada već bivši selektor naše zemlje je u izjavi za Novosti istakao da nije iznenađen ovakvom odlukom i poželeo je ekipi još mnogo uspeha.

Nisam iznenađen odlukom UO. Bilo je i ranije govora u ovome, ali ja nisam želeo da se mešam. Postoji stručna komisija i ljudi koji su zaduženi za te stvari. Potrebne su pozitivne promene, nove ideje i nova krv. Moja misija je za sada završena i nadam se da će ekipa nastaviti sa kontinuitetom dobrih rezultata, rekao je Obradović za Novosti.

Obradović je na kormilu nacionalne selekcije bio 10 godina, a Srbija je sa njim na čelu osvojila Dejvis kup 2010. godine. Teniski trener je napomenuo da će se u budućnosti baviti stvaranjem novih šampiona.

Bio sam tu 10 godina, osvojili smo titulu, igrali finale, polufinala, zaista jedan sjajan period za mene. Uključen sam u rad naših tenisera, počevši od Noleta, imam svoju akademiju koja funkcioniše dobro već osam godina, znate i sami da sam politički angažovan tako da imam “pun džak posla”. Imao sam dobro saradnju sa TSS i treba svi da se ponosimo onim što smo uradili. Od srpskog tenisa smo napravili svetski brend, imali vrhunske tenisere i teniserke i daće bog da i u drugim sferama imamo uspeha kao u ovom. Sada me čekaju novi izazovi, pokušaću da prenesem svoje znanje, iskustvo i siguran sam da ću tek napraviti velike stvari, stvoriti nove šampione i tako doprineti našem tenisu.

Obradović je istakao da Dejvis kup selekcija Srbije može ponovo do velikog trofeja i da je spreman da pomogne novom selektoru Nenadu Zimonjiću.

Naravno da je moguće da Srbija dođe do pehara, pogotovo kada u timu imate Novaka Đokovića. Janko Tipsarević koji je dobro započo sezonu, Viktor Troicki igra odlično, tu su Filip Krajinović, Dušan Lajović i nema sumnje da mogu ponovo da dođu do titule ako budu igrali u najjačem sastavu i to im od srca želim. Ukoliko najbolji budu igrali Nenad će imati više opcija, moći će i sebe da odmori, ali ako do toga ne dođe zbog zgusnutih rasporeda biće komplikovano. Biće mu dosta teško i komplikovano da igra i da bude kapiten nacionalnog tima, videće to i sam. Nenad ima iskustvo, energiju i želim mu sve najbolje. Šta god mu bude trebalo tu sam, spreman da pomognem, dodao je Bogdan Obradović.
 

Komentari