Bogdan Obradović: Nisam iznenađen, od srpskog tenisa smo napravili svetski brend

0
42

Bogdan Obradović završio je misiju na klupi Dejvis kup selekcije Srbije.


Upravni odbor Teniskog saveza Srbije odlučio je da ne produži saradnju sa Obradovićem i na njegovo mesto u funkciji v.d. selektora postavi proslavljenog tenisera Nenada Zimonjića.

Sada već bivši selektor naše zemlje je u izjavi za Novosti istakao da nije iznenađen ovakvom odlukom i poželeo je ekipi još mnogo uspeha.

Nisam iznenađen odlukom UO. Bilo je i ranije govora u ovome, ali ja nisam želeo da se mešam. Postoji stručna komisija i ljudi koji su zaduženi za te stvari. Potrebne su pozitivne promene, nove ideje i nova krv. Moja misija je za sada završena i nadam se da će ekipa nastaviti sa kontinuitetom dobrih rezultata, rekao je Obradović za Novosti.

Obradović je na kormilu nacionalne selekcije bio 10 godina, a Srbija je sa njim na čelu osvojila Dejvis kup 2010. godine. Teniski trener je napomenuo da će se u budućnosti baviti stvaranjem novih šampiona.

Bio sam tu 10 godina, osvojili smo titulu, igrali finale, polufinala, zaista jedan sjajan period za mene. Uključen sam u rad naših tenisera, počevši od Noleta, imam svoju akademiju koja funkcioniše dobro već osam godina, znate i sami da sam politički angažovan tako da imam “pun džak posla”. Imao sam dobro saradnju sa TSS i treba svi da se ponosimo onim što smo uradili. Od srpskog tenisa smo napravili svetski brend, imali vrhunske tenisere i teniserke i daće bog da i u drugim sferama imamo uspeha kao u ovom. Sada me čekaju novi izazovi, pokušaću da prenesem svoje znanje, iskustvo i siguran sam da ću tek napraviti velike stvari, stvoriti nove šampione i tako doprineti našem tenisu.

Obradović je istakao da Dejvis kup selekcija Srbije može ponovo do velikog trofeja i da je spreman da pomogne novom selektoru Nenadu Zimonjiću.

Naravno da je moguće da Srbija dođe do pehara, pogotovo kada u timu imate Novaka Đokovića. Janko Tipsarević koji je dobro započo sezonu, Viktor Troicki igra odlično, tu su Filip Krajinović, Dušan Lajović i nema sumnje da mogu ponovo da dođu do titule ako budu igrali u najjačem sastavu i to im od srca želim. Ukoliko najbolji budu igrali Nenad će imati više opcija, moći će i sebe da odmori, ali ako do toga ne dođe zbog zgusnutih rasporeda biće komplikovano. Biće mu dosta teško i komplikovano da igra i da bude kapiten nacionalnog tima, videće to i sam. Nenad ima iskustvo, energiju i želim mu sve najbolje. Šta god mu bude trebalo tu sam, spreman da pomognem, dodao je Bogdan Obradović.
 

Komentari