Nole “najbogatiji” teniser u 2017.

Novak Đoković je sve do pred kraj prošle sezone vodio na listi zarada od turnirskih nagrada, ali je na kraju ipak Endi Marej godinu završio kao ''najbogatiji''.
   

Srpski teniser je posle prve nedelje u 2017. poveo trku, pošto je nagradni fond na turniru u Dohi, koji je osvojio, bio daleko najveći od svih ostalih turnira igranih prošle nedelje.
   
Đoković je za trijumf u glavnom gradu Katara nagrađen sa 209.665 dolara, dok je poraženom finalisti, Endi Mareju pripalo 113.625, što ga je svrstalo na drugo mesto. Tek na trećem i četvrtom su pobednici turnira Čenaj open u Indiji, Roberto Bautista Agut, i najbolji u Brizbejnu Grigor Dimitrov, sa po nešto više od 79 hiljada zelenih novčanica. Slede polufinalisti Dohe, Fernando Verdasko i Tomaš Berdih, i tako dalje.
   
Viktor Troicki je trenutno 65. sa osvojenih 8.600 dolara koje je zaradio u Brizbejnu, a po prvi put je u prvih 100 i Nikola Milojević, zahvaljujući polufinalu čelendžera u Novoj Kaledoniji i čeku na 6.630 dolara, koji ga je svrstao na 76. mesto, samo jedno iza osvajača čelendžera u Bangkoku, Janka Tipsarevića sa 7.200. Nenad Zimonjić je ''bogatiji'' za 5.470, i nalazi se na 90. mestu, dok je Dušan Lajović na 101. sa 4.525 dolara na kontu.
    
Ali, sve je to samo ''sića'', početak je sezone, i teniseri tek očekuje punjenje buđelara.

Komentari