Tumbaković nije iznenađen odlukom UEFA: Godinama se radi bez plana i strategije

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana, Ljubiša Tumbaković, nije bio previše iznenađen odlukom UEFA da suspenduje crno-bele.

Aktuelni selektor Crne Gore istakao je da je očigledno da čelnici Partizana nisu naučili ništa iz primera Crvene zvezde i izrazio bojazan da će ova odluka biti pogubna za srpski fudbal.

– Odluka je katastrofalna, ne samo za Partizan već i za srpski fudbal. Improvizacija će nam doći glave. Godinama se radi bez plana i ovo što nas je snašlo je samo refleksija lošeg rada. Ako mi nismo mogli da se organizujemo, a nije da nismo bili upozoravani, onda je, nažalost, došlo vreme da nas UEFA disciplinuje, organizuje i dovodi u red. Ali, na njihov način koji nam neće doneti ništa dobro, rekao je Tumbaković, a prenose "Večernje novosti".

Trofejni stručnjak je dodao da se plaši da će mladi igrači još ranije bežati u inostranstvo.

– Strategija razvoja fudbala se pravi za 10-15 godina, a kod nas se pravi za 10-15 dana. I onda nas čudi kada nam UEFA odreže drakonske kazne. I ko će sada da dođe u Srbiju da igra fudbal, a ono što je mnogo opasnije, plašim se da će naša deca, koja ionako rano odlaze, sada baš u kratkim pantalonama bežati u inostranstvo, zaključio je Tumbaković.

Komentari