Barselona želi putem koji su prošli samo Partizan, Real i mali portugalski klub [FOTO]

Fudbaleri Barselone još uvek su u šoku nakon ubedljivog poraza u Parizu, a dok polako grupišu snage pred revanš neće ih previše umiriti podatak da su samo tri tima u istoriji takmičenja pod okriljem UEFA uspela da nadoknade minus od četiri gola iz prve utakmice. 

Jedan od tih timova je i Partizan, koji je u sezoni 1984/85 u Kupu UEFA odigrao legendarni dvomeč sa Kvins Park Rendžersom. Londonski klub je u prvoj utakmici slavio 6:2, ali su crno-beli u revanšu deklasirali Engleze 4:0 i plasirali se u sledeće kolo. 

Pre Partizana to je prvo uspelo portugalskom Leišoesu, koji je u sezoni 1961/62 u Kupu pobednika kupova najpre poražen od Šo-de-Fona 6:2, ali je trijumfom od 5:0 u revanšu došao do ukupne pobede.

Konačno, spisak klubova koji su nadoknadili četiri gola minusa zaključuje Barselonin najveći neprijatelj, Real Madrid, koji je 1985. godine u Kupu UEFA u prvoj utakmici izgubio od Menhengladbaha 5:1, ali je u revanšu slavio 4:0. 

Da li i Barselona može do ovakvog podviga saznaćemo 8. marta, ali je indikativno da su Partizan, Real i Leišoes postigli bar gol u prvim utakmicama. 

 

Komentari