Raduljica o Eurobasketu, Jokiću, Armaniju i Zvezdi

Miroslav Raduljica je u razgovoru za "Nezavisne novine", govorio o mnogim košarkaškim temama.


Srbija je po kvalitetu igrača jedan od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje na Eurobasketu 2017. Raduljica je ipak spustio loptu i istakao da je najvažnije da se ekipa dobro spremi za takmičenje u septembru.

Rano je govoriti o tome. Bitno je da se dobro pripremimo za prvenstvo, nama je svaka utakmica bitna kao da je finale i to je filozofija kojom idemo. To je nešto što nam je selektor Aleksandar Đorđević usadio i mislim da dosadašnji rezultati govore da je to dobar put. Jedva čekam pripreme i stvarno uživam da igram i da budem sa svim tim momcima, rekao je Raduljica za "Nezavisne novine".

Kao novi vođa "Orlova" nameće se centar Denvera Nikola Jokić. Košarkaš Armanija pohvalio je saigrača iz reprezentacije, uz napomenu da mu želi još bolje partije.

Siguran sam da može da bude vođa, mene je lično oduševio prošlog leta kada smo prvi put imali priliku da igramo zajedno. Ima neverovatan osećaj za košarku i uživanje je igrati s njim, a isto tako i gledati ga kako igra. Ima odličnu sezonu u NBA i to je zaslužio u svakom smislu. Želim da igra još bolje, znam da to može.

Armani je daleko od plasmana u Top 8 Evrolige, ali je neprikosnoven u šampionatu Italije. Raduljica se nada da će izabranici Jasmina Repeše do kraja sezone ispuniti cilj i osvojiti trofej u Seriji A.

Sigurno je da smo svi želeli mnogo bolju sezonu i bolje rezultate u Evroligi od trenutnih. Želja nam je da budemo bolji iz utakmice u utakmicu i da pokažemo da smo kvalitetan tim. Trenutno sam koncentrisan samo na Milano. Želim da i ja lično, a i da mi kao tim igramo bolje i osvojimo titulu u italijanskom prvenstvu.

Nekadašnji košarkaš Partizana osvrnuo se i na uspehe Crvene zvezde u najkvalitetnijem evropskom klupskom košarkaškom takmičenju.

Kao što sam i ranije govorio, Zvezdina snaga je u tome što dugo igraju u istom sastavu i dobro se poznaju. Iz toga proizlazi samopouzdanje i samim tim ceo tim igra bolje. U prilog tome govore i odlični rezultati, dodao je Miroslav Raduljica.
 

Komentari