Radović: Kakva tragedija treba da se desi da se država obračuna sa huliganima?

Član Skupštine Košarkaškog saveza Srbije Miodrag Radović, koji je pogođen bakljom tokom finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana u Nišu, izjavio je da je sreća u nesreći što je baš on pogođen jer je u njegovoj blizini bilo žena i dece.


Radović je zadobio teške povrede oka od baklje bačene sa tribine gde su bili smešteni navijači Partizana i odmah je morao da bude prevezen u bolnicu.

Funkcioner KSS naglašava da je sam sebi spasao žibot jer je mahinalno pomerio glavu u trenutku kada je video da baklja ide ka njemu.

– Pratio sam finiš treće četvrtine i odjednom ugledao svetleću kuglu, sledećeg trenutka izgubio sam svest. Uopšte nisam imao utisak da baklja ide pravo na mene. Samo sam malo pomerio glavu i čini mi se da mi je to spaslo život. Od siline udarca pao sam na pod, a Hitna pomoć me je na nosilima iznela iz hale, rekao je Radović za Novosti.

– Pored mene je sedeo košarkaški trener mlađih kategorija iz Leskovca, a u neposrednoj blizini bilo je mnogo dece i dama. Da je baklja pogodila neko dete, moglo je smrtno da strada. Zar takva tragedija treba da se desi, pa da se država obračuna sa huliganima, zapitao se Radović.

Radović, jedanod najzaslužnijih što se u Nišu igra završni turnir nacionalnog kupa, smatra da država ima rešenje za obračun sa huliganima.

– Potrebno je uvesti kaznenu politiku koja se primenjuje u Velikoj Britaniji, zaključio je Radović.

Komentari