I to je FA Kup: Zbog pite na klupi za rezerve podneo ostavku, a preti mu i kazna [VIDEO]

Bajku fudbalera Satona u FA Kupu sinoć je prekinuo Arsenal, ali se rezervni golman ovog amaterskog kluba pobrinuo da se o ovoj utakmici još uvek govori na Ostrvu. 

Vejn Šo, 46-ogodišnjak koji ima ulogu rezervnog čuvara mreže i trenera golmana u Satonu, kao i ne baš sportsku figuru, uhvaćen je od strane kamera kako na klupi za rezervne igrače jede pitu.

Dan nakon utakmice pokrenuta je istraga protiv njega, pogotovo što je u čitavu priču uključena i jedna kladionica, koja je poslednjih dana postala njegov sponzor. 

– Čuo sam od nekoliko prijatelja da postoji mogućnost opklade da ću pojesti pitu na klupi za rezerve. Pomislio sam, ništa nisam jeo danas, zašto ne bih to i uradio. Sve izmene su već bile izvršene, gubili smo 2:0, a ja sam još na poluvremenu otišao do klupske kuhinje i uzeo pitu sa mesom i krompirom. Mislim da se nekoliko ljudi kladilo na mene, ne mislim na igrače, već na prijatelje i navijače, rekao je Šo. 

Fudbalska asocijacija Engleske odmah je izdala saopštenje u kojem je navedeno da se istražuje da li je bilo kršenja propisa o ilegalnom klađenju. 

Menadžer Satona Pol Dozvel rekao je danas da se klub suočio sa brojnim kritikama nakon poteza svog golmana i potvrdio da je Šo ponudio ostavku koja je odmah prihvaćena.

 

Komentari