Jokić blistao u Čikagu: Treći tripl-dabl pred velikim brojem srpskih navijača [VIDEO]

Nagovestio je Nikola Jokić u utakmici sa Memfisom da se polako vraća u formu nakon Ol-star pauze, a to je potvrdio duel sa Čikagom.

Srpski reprezentativac je ostvario svoj treći tripl-dabl u karijeri i bio najzaslužniji za trijumf Nagetsa u Čikagu.

Jokić je naparketu proveo 33 minuta i za to vreme ostvario učinak od 19 poena, 16 skokova i 10 asistencija, bez promašaja u šutu za tri poena (3/3), dok je za dva poena šutirao 3/7.

Ovom učinku Jokić je dodao i jednu blokadu, a zadovoljio je trenera Malouna i činjenicom da je imao samo jednu ličnu grešku. 

Poznato je da u Čikagu živi veliki broj Srba, a to se na utakmici i videlo – veliki broj srpskih zastava i navijača, koji su stvorili sjajnu atmosferu, a Jokić je znao kako da im uzvrati na parketu.

Čikago ima najveću srpsku populaciju, mislim posle Beograda. Divan je osećaj igrati u ovakvoj atmosferi, to mi mnogo znači, rekao je Jokić posle meča, a preneo ESPN.

Podsećamo, svoj prvi tripl-dabl Jokić je ostvario 3. februara protiv Milvokija (20 poena, 12 skokova, 11 asistencija), a drugi je došao na utakmici sa Golden Stejtom deset dana kasnije (17 poena, 21 skok, 12 asistencija). 

 

Komentari