Radonjić pred Bamberg: Ambijent me podseća na neke momente iz prethodnih godina

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 19 časova dočekaće Bamberg u 24. kolu evrolige. 

Trener Dejan Radonjić izneo je niz pohvala na račun šampiona Nemačke i upozorio da njegovi igrači ne smeju da dozvole rivalu da dobrom igrom preuzme stvari u svoje ruke. 

– Bamberg je najbolji nemački tim dugo godina, osim u trenutku kada je Bajern pre tri sezone prekinuo tu njihovu dominaciju. To je klub sa stabilnošću, ulaganjima, koji je odličan i u Evroligi. Bamberg ima odličnog trenera, igrače sa kvalitetom i velikim iskustvom, koji u ovogodišnjem formatu Evrolige i igrama koji je pokazao realno trebalo da bude i na boljoj poziciji. Imali su situacije kada su maltene na jednu loptu ili direktno na jednu loptu gubili i sav taj kvalitet igara u skoro svim utakmicama nisu valorizovali kroz još veći broj pobeda ili u poziciji, koja bi ih dovela u krug u kojem smo mi sada. U sistemu igre koji postoji oni imaju značajan kvalitet, potrebno je da taj kvalitet igre koji razvijaju da im ne dozvolimo da dobrom igrom uzmu stvari u svoje ruke, neće to biti lako, ali trudićemo se da dođemo u takvu poziciju, rekao je Radonjić.

Kadrovska situacija je nešto bolja nego što je bila u ponedeljak, a jedino je sigurno da će Nemanja Dangubić propustiti utakmicu.

– Situacija je nešto bolja što se tiče igrača Gudurića i Jovića, naravno videćemo koliko će oni realno moći da pomognu. Dangubić je počeo sa nešto jačim treninzima, pa bismo za desetak dana mogli da ga očekujemo u timu. Ambijent me podseća na neke momente koji se dešavaju ne samo ove, već i prethodnih godina. U trenucima u kojima se igraju mečevi u kojima pobede i porazi dovode do nekih analiza, pa se ona nameće podsećanje na meč sa Žalgirisom, gde se takođe smatralo da bi bilo realno da dobijemo, a Žalgiris pobedio mnogo boljom igrom od nas. To nam je pokazalo da se nije desilo nerealno i ta iskustva moramo da stavimo u funkciju, jer osim nas i drugi razmišljaju slično. Ne zato što nismo željni pobede, već zato što i rezultati donose različte momente i sve te prognoze mogu da se analiziraju, ali mi smo generalno najbolji svedok loše procene na samom startu sezone. Veoma cenim Bamberg, poštujem ih, nismo na nivou svojih najboljih izdanja i zato moramo da napravimo dodatne iskorake individualno i kolektivno i da u sjajnom ambijentu dođemo do još jedne pobede, dodao je trener crveno-belih.

 

Komentari