Srnić: Navikao sam na pobede protiv Partizana

Slavoljub Srnić ima dug staž u večitim derbijima, još iz dana u omladinskoj školi Crvene zvezde.


— Još od omladinskog perioda za mene je bila posebna čast da igram na večitom derbiju. Nije fraza kada se kaže da ta utakmica nosi posebnu draž. Jesam tada bio dečak kome je zabava na treninzima bila najvažnija, ali sam ipak bio svestan težine koju sa sobom nosi crveno-beli dres. Uvek je na derbije dolazilo više navijača, a kada si dečak to ti imponuje i daje ti dodatnu snagu na terenu — rekao je Srnić.

Zvezdin krilni napadač po lepom će pamti okršaje sa večitim rivalom iz omladinskog perioda.

— Igrao sam pet ili šest puta protiv Partizana u tom periodu, ne pamtim tačno rezultate, ali imam pozitivan skor. Igram na takvoj poziciji da sam se nekoliko puta i upisao u listu strelaca. Najdraža mi je pobeda u omladincima kada nas je vodio trener Vladan Milojević. Utakmica nije direktno uticala na osvajanje titule, sve je već bilo rešeno, ali smo nakon pobede nad Partizanom podigli šampionki pehar na našem stadionu. To mi je najlepša uspomena iz tog perioda. Takođe, derbije iz mlađih selekcija pamtiću i po tome što je uz mene na terenu bio moj brat, a uvek je lepo da imate sa kim da podelite lepe trenutke.

Od kada se 2015. godine vratio u Crvenu zvezdu Srnić je odigrao četiri večita derbija.

— Nastavio sam taj trend dobrih rezultata na utakmicama sa Partizanom, trenutno imam više pobeda. U moja prva dva derbija zabeležili smo pobede, a imam jedan nerešen ishod i jedan poraz. Nadam se da će pozitivna statistika ostati na snazi i nakon ovog vikenda. Svi sa nestrpljenjem očekujemo početak meča, uželeli smo se ovakvih utakmica u proteklim mesecima. Želimo da pokažemo navijačima koliko smo naporno radili kako bismo im iz nedelje u nedelju donosili radost i nove pobede, a Partizan je naredna prepreka na tom putu.

Zvezdin krilni napadač iskoristio je priliku da pozove navijače da ulepšaju proslavu rođendana kluba.

— Za sve Zvezdaše 4. mart je posebno važan dan, a pošto se sad pogodilo da je i derbi istog dana nadam se da će navijači imati povoda za duplo slavlje ove subote. Ne sumnjam da će napraviti neverovatan ambijent i time nam dati dodatnu snagu na terenu. Svaki igrač želi da klubu i navijačima podari pobedu. Naravno da bih voleo da golom direktno utičem na to, ali u ovakvim situacijama pojedinci zaista nisu bitni. Najvažnije je da se kao ekipa dobro pokažemo i zabeležimo 63. prvenstvenu pobedu u derbiju — poručio je Srnić.

Komentari