Nenad Lalatović promovisan u selektora Srbije U-21: Cilj polufinale na EP [FOTO]

Nenad Lalatović novi je selektor mlade reprezentacije Srbije.


Mladi stručnjak je nasledio na kormilu "orlića" Tomislava Sivića i predvodiće Srbiju U-21 na Evrospkom šampionatu u Poljskoj. Mlada reprezentacija Srbije nalazi se u grupi sa selekcijama Portugalije, Španije i Makedonije.

Lalatović je istakao da da je cilj na šampionatu Evrope plasman u polufinale.

To je sjajna generacija, koja se zasluženo našla na finalnom turniru Evropskog prvenstva u Poljskoj. Naš cilj je plasman u polufinale, bez obzira što izuzetno poštujemo sve rivale u grupi, baš kao što i oni poštuju nas. Od igrača uvek tražim 120 odsto mogućnosti, da igraju sa onakvim žarom kakvim su igrali u Srbiji što je većini bila najbolja preporuka za angažman u inostrane klubove, rekao je Lalatović, a preneo sajt FSS.


Novi selektor je naglasio da će računati na one fudbalere koji su izborili plasman u Poljsku.

Fudbaleri koji su igrali kod selektora Sivića biće u prvom planu i kod mene. Nema tu dilema, niti potrebe za nekim značajnim promenama. Ostaje da kompletiramo stručni štab i zajedno krenemo u veliki izazov.


Lalatović se zahvalio Čukaričkom i FSS i dodao da će moći da uskladi sve obaveze. Podsetimo, on obavlja i funkciju šefa stručnog štaba ekipe sa Banovog brda.

Zahvalan sam na podršci i u Čukaričkom i u Fudbalskom savezu Srbije. Sve obaveze mogu da se usklade, siguran sam, dodao je Lalatović.


Promociji novog selektora prisustvovao je i Goran Bunjevčević, sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije

Nenad Lalatović ima izuzetno znanje i energiju da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Fudbal je živa stvar i uvek traži najbolja rešenja. Angažman podrazumeva ugovor na godinu dana, a onda ćemo proceniti dalje okolnosti, rekao je Bunjevčević.

 

Komentari