Čavićevo pismo Felpsu: Ne kažem da si varalica, ali neke stvari bi svi voleli da shvatimo

Najtrofejniji olimpijac svih vremena, Majkl Felps, govorio je pre nekoliko dana o problemu dopinga i izjavio da verovatno nikada nije učestvovao u trci koja je bila potpuno "čista". 

Njegova izjava malo je zasmetala njegovom velikom rivalu, Miloradu Čaviću, koji ga je kritikovao što je o ovom problemu počeo da govori tek nakon što se penzionisao.

– Doping je bio problem i ranije, a stvari se sada još više pogoršavaju. Ni ja ne znam šta da kažem svom sinu, niti želim da on bude ni upola dobar kao ja, jer znam sa čim će morati da se bori u budućnosti. Sportisti se testiraju, neki više od drugih, sećam se da je Len Armstrong svojevremeno testiran tri puta dnevno i nikada nije pao doping test. Ali to nije problem. Mi u ovom trenutku nismo sposobni da otkrijemo nove stimulante i nove metode dopinga. Ne znam zašto tek sada govoriš o problemu dopinga i tražiš reforme, a bio si protiv "krvnih pasoša". Ne kažem da si varalica, postepeno si poboljšavao vremena tokom karijere, ali tvoje vreme oporavka se graniči sa naučnom fantastikom, svi bi voleli da to razumemo. Nadam se da ćeš ostati na ovom putu, jer ako naši sinovi jednog dana postanu profesionalci voleo bih da mislim da si napravio razliku, napisao je Čavić u otvorenom pismu Majklu Felpsu. 

Komentari