Poruka Čukaričkog za rukovodstva Crvene zvezde i Partizana

Posle oglašavanja večitih rivala u medijima povodom delegiranja sudija za predstojeći derbi Čukarički je smatrao da treba javno da iznese svoj stav o tom pitanju. 

Klub sa Banovog brda saopštio je da klubovi ne treba da se oglašavaju povodom delegiranja sudija, jer je to vrsta pritiska na rad Sudijske komisije. 

– Fudbalski klubovi ne treba da se bave i javno oglašavaju povodom delegiranja sudija za utakmice, jer je to vrsta presinga na rad Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Čukarički nikada nije ocenjivao ili se oglašavao o delegiranim sudijama i tako će ostati i ubuduće. Derbi mečevi uvek privlače veliku pažnju javnosti, nose epitet "praznika fudbala" i sve tim povodom treba usmeravati na fer i sportsku igru i navijanje. Rukovodstvo Crvene zvezde i Partizana, kao i ostali klubovi ne treba da vrše nikakvu vrstu pritiska na FSS. Uvereni smo da nije namera Saveza da pomogne jednom ili drugom klubu učesniku derbija, već da štiti rad svoje Komisije. Prva dva prvenstvena kola prolećnog dela Super lige Srbije pokazala su da nije bilo većih žalbi i potvrdila da Sudijska komisija FSS adekvatno ispunjava svoje zadatke, navodi se u saopštenju Čukaričkog.

Komentari