Trinkijeri: Ako se Zvezda ne plasira u plej-of biće rusvaj!

Trener Broze Basketa, Andrea Trinkijeri, prokomentarisao je utakmicu sa Crvenom zvezdom. 

– Napravili smo veliki povratak, iako smo igrali veoma loše u prve dve četvrtine. Dobra i agresivna odbrana izbacila nas je iz sistema, izgubili smo samopouzdanje. Zvezda je napravila veliku prednost pogađala neke važne i teške šuteve, ali smo bili na jedan napad ili dobru odbranu od situacije da potpuno okrenemo tok utakmice. Pokazali smo da imamo tim bez obzira na to šta se dešava tokom utakmice, čak i u ovakvoj atmosferi, rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije.  

Italijan je rekao da Crvena zvezda igra sjajnu sezonu i da treba da se dogodi čudo pa da crveno-beli ostanu bez plej-ofa. 

– Jako mi se sviđaju, fantastična sezona, igraju daleko najbolju odbranu u Evropi uz Fenerbahče. Zajedno su puno godina i ko na njih naleti biće mu jako teško. Ne znam da li je dovoljno igrati samo odbranu za nešto više u plej-ofu, ali svakako da je dimenzija napada sa Jovićem potpuno drugačija. Čestitam svima, igračima, treneru, navijačima, zaista strašna sezona. Ako se Zvezda ne plasira biće rusvaj, ne vidim kako se može dogoditi da se ne plasira među osam najboljih, dodao je trener Bamberga. 

Nekoliko reči rekao je i o formatu Evrolige. 

– Za novinare i navijače format je fantastičan. Za trenere je teško, ali ne možemo da se vratimo nazad. Svi smo razmišljali preko leta kako će biti, ali svi smo pogrešili, ko ima više igrača i više talenta bolje će proći. Desi se da desetak dana prođu bez treninga i tu je uloga trenera potpuno drugačija. Ide se prema NBA, ali bez svih onih lepih stvari koje oni imaju, zaključio je Trinkijeri.

Komentari