Počelo je Evropsko prvenstvo: Anić u finalu, Salaški u polufinalu

U Beogradu je počelo Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici, a na startu takmičenja zapažene rezultate ostvarilo je dvoje srpskih atletičara.


Lazar Anić se plasirao u finale skoka u dalj pošto je u kvalifikacijama skočio 7.98 metara i kao drugoplasirani dospeo među prvih osam. Norma za finale je 7.90 metara, nažalost Strahinja Jovančević nije uspeo da skoči do nje, on je skočio 7.47 metara, što nije bilo dovoljno za dalji nastup na EP 2017.

– Ja sam po rezultatu bio jedan od takmičara koji su se nalazili na kraju liste, sada više nisam. Sada sam među osam najboljih skakača Evrope, a sutra se nadam skoku preko osam metara i borbi za medalju, rekao je Anić.

Finale skoka udalj na programu je u subotu od 19.32h.

Tamara Salaški zauzela je treće mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi od ukupno šest grupa i uspela da se domogne polufinala na 400m. Ona je trku istrčala za 54.03 sekunde, što je daleko od njenog najboljeg rezultata i državnog rekorda koji je u njenom vlasništvu.


– Ne volim rano da ustajem, a kamoli trčim, ali kako svima tako i meni. Nisam zadovoljna trkom, ali ću u polufinalu pokazati koliko vredim, rekla je Tamara nakon trke.

Polufinale u ovoj disciplini na program je danas od 17.45h.

Komentari