Zvezda pred rođendan proglasila najbolje: Priznanja za Jovića, Radonjića, Milicu Nikolić…

Košarkaš Stefan Jović i džudiskinja Milica Nikolić proglašeni su za najbolje sportiste u 2016. godini sportskog društva Crvena zvezda na svečanosti na stadionu Rajko Mitić uoči sutrašnjeg 72. rođendana crveno-bele porodice.


Jović je prošle godine dao veliki doprinos u osvajanju titule Superlige Srbije i ABA lige, uz plasman u četvrtfinale Evrolige, čemu je dodao srebrnu medalju sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama u Riju, dok je Milica Nikolić odbranila titulu prvaka Evrope u džudou.

Za najboljeg trenera proglašen je Dejan Radonjić, zbog pomenutih sjajnih rezultata i trofeja, a nagradu je primio iz ruku prošlogodišnjeg laureata Dejana Savića, a za najbolji klub, logično, košarkaški u muškoj konkurenciji.

– Priznanje je potvrda napornog rada. Ne kažem da ne možemo da napravimo sledeći korak i pokušaćemo da ga ostvarimo. Za to nam je potrebna sreća, a ova nagrada nas obavezuje da budemo još bolji – kazao je prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

Predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Ivan Todorov čestitao je svim navijačima i članovima Zvezde na uspesima u prethodnoj godini.

– Pre 52. godine tradicija dodela nagrada najboljima je počela i traje i dan danas. U prošloj godini osvojena su 44 ekipna trofeja, što predstavlja uspeh, a imali smo mnogo takmičara na olimpijskim, svetskim i evropskim takmičenjima, uz veliki doprinos – poručio je Todorov.

Specijalna priznanja dobili su kik boks klub, hokejaški, džudo i ragbi, dok su žive legende Zoran Moka Slavnić i Dragoslav Šekularac dobitnici nagrade za životno delo, kao i jedan od osnivača mačevalačkog kluba Stanislav Živković.

Komentari