Radnik pita Terzića: Da li je posle utakmice u Surdulici bilo zamerki na odluku Sudijske komisije?

Izjava generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, koji je prokomentarisao odluku da Majo Vujović bude glavni arbitar 153. večitog derbija, donela je mnogo polemika u fudbalskoj Srbiji.


Nakon reakcije iz Partizana, Čukaričkog i niškog Radničkog, usledio je i odgovor Terziću iz Radnika.

Generalni direktor kluba iz Surdulice Miodrag Đorđević istakao je za Sportski žurnal da Terzić bespotrebno diže tenziju i da narušava integritet FSS.

– Smatram da je jako loše što pojedini čelnici naših klubova podižu tenziju oko izbora glavnog sudije za predstojeći derbi. Čemu sve to vodi? Nikako ne može biti dobro za srpski fudbal što gospodin Zvezdan Terzić dovodi u pitanje odluke nadležnih organa o izboru sudije koji će voditi utakmicu Superlige. Time se direktno narušava integritet kako Sudijske organizacije FS Srbije kao nezavisnog organa tako i čitavog fudbalskog takmičenja u najelitnijem rangu u našoj zemlji, rekao je Đorđević za Sportski žurnal.

Direktor Radnika podsetio je i na Zvezdino gostovanje u Surdulici, kada je bilo nekoliko spornih odluka, a crveno-beli su tada odneli pobedu.

Takođe, izjava da FSS dozvoljava "da se sudije uče na derbiju" nije na mestu, jer se to nikako ne može reći za iskusnog sudiju koji iza sebe ima mnogo teških superligaških utakmica. Zaboravlja se da je u poslednjoj utakmici prvog dela šampionata u Surdulici bilo nekoliko, u najmanju ruku kontroverznih, odluka na štetu Radnika koje su direktno uticale na rezultat. Da li je tada bilo zamerki na odluku Sudijske organizacije i delegiranje sudija ili je sve bilo u redu, dodao je Đorđević.
 

Komentari