Vojvodina i Voždovac podržavaju rad Sudijske komisije

Izjava Zvezdana Terzića nakon delegiranja Maje Vujovića za glavnog arbitra na 153. večitom derbiju uzburkala je srpsku fudbalsku javnost.


Redom su klubovi  članovi Super lige Srbije osudili izjavu generalnog direktora Crbvene zvezde i podržali Sudijsku komisiju FSS.

Pored Partizana, Čukaričkog, Novog Pazara, Borca, Radničkog iz Niša i Bačke oglasili su se i čelnici Vojvodine i Voždovca.

Predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković smatra da je Terzićeva izjava neprimerena.

– Neshvatljivo je da neko pokušava da se meša u rad sudijskih organa i sa te strane FK Vojvodina apsolutno podržava organe FSS i njihovu nezavisnost prilikom donošenja odluka, u ovom slučaju Sudijske komisije. Klubovi i njihovi čelnici ne smeju da imaju uticaja na rad sudijskih organa, rekao je Vuković, a preneo Mozzart sport.

U Voždovcu smatraju da je dobro što se veliki broj klubova Super lige Srbije složio oko jedne stvari, podrške Sudijskoj komisiji pri samostalnom odlučivanju.

– Izražavamo zadovoljstvo što se ujedinio veliki broj klubova Superlige, da institucijama FSS pruži podršku u slobodi pri odlučivanju, bez vršenja pritiska od strane klubova i njihovih čelnika. Našem fudbalu u ovom trenutku je preko potrebna stabilnost i lepo bi bilo da se takav stav zadrži i u nastavku prvenstva, jer time se postiže prava svrha postojanja pomenutih institucija i formiranje većeg poverenja u njihov rad. Pred našim fudbalom su veoma bitna reprezentativna takmičenja, te završnica prvenstva i veoma je bitno izgraditi pozitivan imidž fudbala u našoj zemlji. FK Voždovac podržava rad sudijske komisije i rukovodstva FSS, da srpski fudbal podigne na viši nivo. A sve to, poštujući sportski duh i fer nadmetanje, piše u saopštenju Voždovca.
 
 

Komentari