Crvena zvezda dobila još dve kazne Evrolige

Košarkaški klub Crvena zvezda dobio je u petak dve odluke disciplinskog sudije Evrolige, za dva odvojena prekršaja.

Crvena zvezda će morati da plati 18 hiljada evra zbog loše organizacije utakmice sa Fenerbahčeom, 12. januara, a kao glavni razlog navode se zakrčeni prolazi i previše gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić" čime je bila ugrožena bezbednost svih na tribinama na tom meču.

I ovog puta uvaženi su pojedini argumenti kluba koji je u svoju odbranu naveo da dvorana logistički ograničava mogućnosti Crvenoj zvezdi da organizuje utakmicu Evrolige po svim zahtevima tog takmičenja, posebno zbog činjenice da su u dvorani morali da budu prisutni i brojni pripadnici obezbeđenja i policije jer je ta utakmica označena kao meč visokog rizika. 

Zbog identičnog, i kao otežavajuća okolnost, ponovljenog prekršaja, crveno-beli su kažnjeni sumom od 24 hiljade evra za utakmicu koja je odigrana 26.januara protiv atinskog Panatinaikosa.

Klub je takođe pohvaljen i za ogromne napore koje je učinio u prethodne dve utakmice sa Galatasarajem i Broze Basketom, koje su takođe nosile epitet visokog rizika ali su organizovane bez greške. Ovom prilikom izražena je zahvalnost i predstavnicima policije koji su maksimalno pomogli u organizaciji tih utakmica.

Crvena zvezda je zato još jednom preko klupskog sajta, poslednji put ove sezone, apelovala na sve koji se budu našli u dvorani na evroligaškoj utakmici, da se dosledno pridržavaju uputstava kluba i sugestija redara i obezbeđenja, jer je klub i dalje pod uslovnom kaznom pražnjenja dvorane na nekoj od narednih utakmica i to u trenutku kada ekipa koja je najprijatnije iznenađenje takmičenja, ima šansu da se domogne plej-ofa.

Crvena zvezda je samo ove godine na ime kazni (najveći deo otpada upravo na zakrčene prolaze i bacanje predmeta u teren) platio sumu od čak 70500 evra.

Komentari