Kolašinac razmišlja o kraju karijere: Neverovatno da nisam mogao da bacim 20 metara

Srpski atletičar Asmir Kolašinac rekao je danas da je razočaran svojim nastupom na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu i dodao da razmišlja o prekidu karijere.

Kolašinac je zauzeo tek 11. mesto u kvalifikacijama i nećemo ga gledati u finalu. 

– U najkraćem, nisam uspeo da se izvučem, to je ono što mogu da vam kažem. Razočaran sam i žao mi zbog svih koji su mnogo očekivali od mene, rekao je Kolašinac novinarima u Beogradskoj areni, a prenela agencija Beta. 

Na pitanje novinara da li mu je ovo najteži trenutak u karijeri, Kolašinac je odgovorio potvrdno.

– Toliko je težak da već razmišljam o prekidu karijere, kratak je bio srpski atletičar. 

Kolašinac se prethodnih dana mučio s povredom.

– I pored dve blokade koje sam primio, bol nije nestao i te stvari ne možete da ignorišete. Telo se zgrči i nisam mogao da proizvedem potrebnu brzinu da bih bacio dovoljno. U pitanju je nerv gde bol izbija u preponi. Mi smo 7-8 dana mislili da je prepona u pitanju, tek na kraju smo shvatili da je u pitanju nerv. Probali smo pre tri dana s jednom blokadom koja navodno drži tri dana i lokalnom anestezijom koju sam primio pred samo takmičenje. Tokom zagrevanja sam ponovo osetio bol, pa sam primio još jednu blokadu izmedju prve i druge serije. Medjutim, ni to nije pomoglo. Ovo su ispodprosečni rezultati za mene. Bez obzira na sve bolove koje sam imao ne mogu da shvatim da nisam mogao da bacim preko 20 metara. Bio sam pod ogromnim pritiskom i pre, a kad se izdešavalo ovo s povredom izgubio sam veru u sebe da da mogu da se izvučem. Medjutim, ono što je bilo najmanje je da mogu da udjem u finale makar s jednom nogom, zaključio je Kolašinac.

Komentari