Kokeza: Vujović sudio dobro, pogrešio je pomoćnik

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza nije bio zadovoljan kvalitetom derbija, a prokomentarisao je i suđenje.


– Realno je da se utakmica završila ovako. Nisam zadovoljan kvalitetom derbija, može mnogo bolje od prikazanog, ali ovo je sada realnost. Kao što ste videli, lopta je kod gola Zvezde izašla van terena, mislim da je pomoćnik pogrešio. Ovo što sam ja mogao da vidim što se tiče glavnog sudije, mislim da je dosta dobro obavio svoj posao. Isto tako, nisam video snimak, ali rekli su mi da je lopta izašla pored gola i apsolutno je to greška pomoćnog sudije. Naravno, ne mislim da je greška namerna, ali je greška – rekao je Kokeza za Blic.

Prvi čovek našeg fudbala osvrnuo se i na priče da je pravdu u derbiju trebalo da deli Milorad Mažić.

– Mislim da Mažić nije nedostajao, ne znam iz kog razloga je gospodin Zvezdan Terzić podigao toliku prašinu u javnosti, bila je potpuno nepotrebna. Mislim da u budućnosti Sudijska komisija FSS ne treba da obraća pažnju koji klub šta govori… Treba da radi kao i do sada, da nijedan pojedinac, niti klub ne utiču na to ko će da sudi derbi. Mažić je naš najbolji sudija, ali isto tako mislim da nije jedini u Srbiji koji treba da sudi derbi. Mislio sam da bi to mogao da bude i Jovanović, naš možda najperspektivniji sudija i Mažićev naslednik jednog dana. Sigurno da će Mažić suditi neki od narednih derbija, to raditi i drugi arbitri, ali to nije moj posao.

Komentari