Vučelić: Utakmica je bila laka za suđenje

0
27

Utakmica 24. kola Super lige između Crvene zvezde i Partizana završena je rezultatom 1:1.


U klubu iz Humske nisu bili zadovoljni nakon derbija. Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić istakao je za klupsku televiziju da su crno-beli bili bolji rival i da su zaslužili pobedu.

Žao mi je što Partizan nije pobedio jer je bio bolji, to je objektivni sud i ono što sam čuo dolazeći sa stadiona da Partizan je bio bolji i da je zaslužio pozitivan rezultat, rekao je Vučelić za TV Partizan.

Prvi čovek Partizana naglasio je da je sudijska greška kod pogotka Crvene zvezde dovela u pitanje rezultat na ovom meču.

Utakmica je bila fer i uopšte nije bila teška za suđenje. Na utakmici nije bilo velikih iskušenja i utoliko je sudijska greška velika. Toliko je očigledna da diplomatski ne mogu da izbegnem da komentarišem suđenje, što je deo dogovorenog fer-pleja, ali je dokazano da Majo Vujović nije dorastao ovakvom događaju. Napravio je kardinalnu grešku i to ne kada je u pitanju ofsajd ili nedosuđeni jedanaesterac. On je loptu koja je u autu bila 30-40 centimetara, za koju su igrači signalizirali da je izašla, propustio da sudi, iako je bio relativno blizu. Na taj način je doveo u pitanje rezultat Partizana.

Vučelić je dodao da bi se uzdržao od komentara da nije u pitanju kardinalan previd.

Šteta je što je sudija bacio tako tešku senku na derbi, na praznik srpskog fudbala koji je odigran pred punim stadionom. Morali smo da izjednačimo rezultat koji je, u stvari, rezultat sudija. To je velika senka, zaboraviće se mnogo toga, ali će ostati upamćeno da je neko dao gol iz auta. Nismo komentarisali suđenje, verujemo u regularnost i dobre namere. Ta greška nije namerna, ali to što ona nije namerna i što se ne može nazvati krađom, ne umanjuje veličinu greške. Ona je ogromna i bitno je uticala na rezultat. Da je bilo sporno, uzdržao bih se od svakog komentara tog događaja, ali je utakmica bila vrlo laka za suđenje, dodao je Milorad Vučelić.
 

Komentari