Džikić: Nastaviću da ih guram, mada to nije uvek slatko

Trener Partizana, Aleksandar Džikić, posle pobede nad Krkom rekao je da je bio iznenađen izdanjem svog tima.

Crno-beli su bez Novice Veličkovića i Vila Hečera ubedljivo savladali Krku, a Džikić je rekao da nije očekivao preterano dobro izdanje svojih igrača. 

– Ovu nedelju smo bili primorani da radimo potpuno drugačije nego u takmičarskom ritmu. Radili smo bez kontakta, osvežavali smo igrače koji su to izneli, a onda smo vraćali ove oporavljene i generalno, nisam očekivao ne znam kako izdanje. Ne znam i dalje kako je Krka poslednja, to nije loš sastav. Bili smo u situaciji ako pobedimo, to je normalno, a ako izgubimo, to je apokalipsa danas. Teško je bilo da se tako igra da se igra danas. Na kraju smo kao bili ubedljivi, rekao je Džikić, aprenela agencija Beta. 

On je dodao da je posebno važno što je Partizan igrao poštene utakmice sa timovima koji se bore za opstanak.

– Otvorili smo sporije i mekše nego što bih voleo. To je normalno. Imamo još jedno kolo. Mislim da je vrlo važno što smo igrali pošteno utakmice sa timovima koji se bore za opstanak, kapiram da je to dobra stvar. Imamo još utakmicu u Banjaluci. Volimo da igramo tamo, imamo mnogo navijača. Voleo bih da dodju da nas pozdrave i da ABA ligu završimo na dobar način, a posle da vidimo šta i kako u plej-ofu i nastavku sezone, dodao je trener crno-belih.

Odličan meč odigrali su Pot i Vrabac, ali Džikić nije želeo da govori o pojedincima. 

– Ja sam generalno ponosan učinkom svih momaka koji su nosili tim kroz sve ovo što se izdešavalo kad smo bili prepolovljeni. Važni su bili i jedni i drugi. Ako ih nešto ne apostrofiram i kad su loši, ne znam da li baš treba da ih ističem i kad su dobri. Mogu bolje, odnosno moraju bolje, ne da mogu. Ja ću da nastavim da ih guram. E sad, to nije uvek slatko i ljudi to ne shvataju previše. Valjda se zato taj Pot pomerio od septembra do sada. Jasno je da je napredovao, kao i nekolicina drugih, zaključio je Džikić.

Komentari