Vojvodina pred derbi sa Zvezdom: Popustili smo pred ucenama, nemamo državu iza sebe

Fudbalski klub Vojvodina obavestio je danas svoje navijače i fudbalsku javnost u Srbiji da će duel sa Crvenom zvezdom ipak biti odigran.

Novosadski klub je pristao na zahtev policije, navijači Crvene zvezde će biti smešteni na istočnoj tribini, ali Vojvodina je saopštila da se radilo o klasičnoj uceni.

– Imajući u vidu odluke donete na sastanku, kao i probleme na koje smo ukazali u vezi sa mogućim neodigravanjem utakmice, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da će postupiti po naredbama policije i da smo zvanično kao organizatori kapitulirali pred ucenjivačkim stavom i nerazumevanjem osnovnih organizacionih aktivnosti, kao i termina "domaćin" i termina "gost".

Kao odgovornim ljudima, nama u fudbalskom klubu Vojvodina je pre svega stalo do fudbalske igre i bezbednosti svih aktera sportskog događaja, te iz tog razloga ne možemo da dozvolimo da se lopta na "Karađorđu" ne kotrlja.

Ovom prilikom, izvinjavamo se našim navijačima zbog svih potencijalnih problema koje će ova odluka doneti i nadamo se da će naići na razumevanje za poziciju u kojoj se naš klub našao.

Fudbalski klub Vojvodina nije korisnik državnog budžeta, ne dobija novac od državnih firmi, nema skupe strance i nema državne institucije koje stoje iza nje. Fudbalski klub Vojvodina ima svoju istoriju, igrače, ljude koji jesu i koji su nekada bili njen deo, kao i svoje verne navijače, koji znaju da smo kroz istoriju našeg kluba često svi zajedno morali da gutamo gorke pilule i donosimo odluke koje se kose sa zdravim razumom i elementarnom logikom.

Vojvodinaši, ovakva odluka nije laka, ali je sigurno u interesu našeg kluba i zato vas sve još jednom pozivamo da dođete na stadion i ispunite zapadnu i severnu tribinu i da kroz fer i sportsko navijanje svi zajedno prisustvujemo još jednom susretu Davida i Golijata. I da se radujemo na kraju meča, navedeno je na sajtu Vojvodine.

Komentari