Ratko Varda: Nisam prešao u Zvezdu zbog Partizana

Ratko Varda završio je profesionalnu karijeru u 38. godini.


U razgovoru za Novosti, novopečeni košarkaški pensioner je istakao da je imao poziv da zaigra za Crvenu zvezdu, ali da to nije mogao da učini iz ljubavi prema Partizanu.

Ja sam dete Partizana, uvek sam navijao za Partizan. Još se sećam prvih odigranih derbija. Imao sam želju da u crno-belom dresu i završim karijeru. Nažalost, to se nije desilo. Želeo me je Pešić u Zvezdi, razgovarali smo. Ali, znate kako je ovde, preveliko je rivalstvo, veće od sporta, rekao je Varda za Novosti.

Ratko Varda je promenio veliki broj klubova tokom karijere. Igrao je za Partizan, Detroit, Olimpiju, Apolon, Bešiktaš, Kijev, Real Madrid, Menorku, Žalgiris, Himki, Prokom, Azovmaš, Mahram Teheran, Radnički Kragujevac, Mega Vizuru, Biblos, Kožuv, Sutjesku i Hekmeh, Sagase, kao i za reprezentacije Jugoslavije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Povrede su ga sprečile da napravi još veće košarkaško ime.

Nekako se uvek desilo kada sam u usponu, da me zaustavi neka povreda. Više ni ne mogu odmah sve da ih nabrojim. Samo me još leđa nikad nisu izdala. Ali, sve sam izdržao, jer sam uporan, uvek razmišljao o sledećem cilju, što me je vuklo napred, dodao je Varda.
 
 

Komentari