Amerikanci mladog Realovog asa upoređuju sa LeBronom

Baš u danu kada je Dirk Novicki preskočio cifru od 30.000 poena u karijeri, i tako se svrstao uz Džabara, Melouna, Čemberlena, Brajanta i Džordana, i postao najbolji Evropljanin ikada u NBA ligi, američki mediji predstavili su mladića koji samo što je napunio 18 godina, a kome već predviđaju da će jednog dana prestići legendarnog Nemca.
   

Radi se naravno o Luki Dončiću, košarkašu madridskog Reala, koji je postao punoletan 28. febraura ove godine. Međutim, ono što prikazuje u dresu Reala u Evroligi i Endesa ligi, nesvojstveno je igračima njegovih godina.

Dončić je naveći košarkaški potencijal koji se pojavio još od LeBrona Džejmsa'', konstantovao je košarkaški portal ''Fanside''.

– Sa 18 godina on je igrač budućnosti, i ako neko može da nadmaši Novickog, to je upravo on. Zreo je, fizički moćan, jak u igri jedan na jedan, i uvek traži najbolje rešenje, asistira, skače, i naravno poentira, pravi beli LeBron, piše u tekstu.
   
Novinar predviđa veliku budućnost mladom Slovencu, kome otac Saša ima srpsko državljastvo, ali ga nećemo gledati u dresu Srbije, pošto se odlučio da nastupa za zemlju u kojoj je rođen, i koja je postojbina njegove majke.

Na američkoj koledž sceni, trenutno nema takvog igrača. Dončić se nadmeće sa seniorima, mnogo iskusnijim od njega, ali i tamo dominira. To je jedino LeBron Džejms radio u njegovim godinama. Njemu nije potrebna koledž košarka, zamislite šta bi radio tamo, kada ovako igra u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju, zaključuje se u tekstu.

Inače Luka Dončić stiče uslove da se prijavi na NBA draft već ove sezone, ali je najavio da će ostati u Realu bar još jednu sezonu.

 

Komentari