Le Talek: Pokazali smo pobednički mentalitet, a protivnik se brzo umorio

Damjan Le Talek otklonio je nedoumice o strelcu gola koji je pokrenuo preokret Crvene zvezde protiv Vojvodine. Francuz je u 50. minutu zatresao mrežu domačina i vratio u igru svoj tim.


— Na terenu je bilo teško prvih deset minuta, posle toga smo preuzeli kontrolu. I u prvom poluvremenu smo bili bolji rival, iako smo na početku primili dva naivna gola. Nije lako vratiti se na teren tri dana nakon večitog derbija i možda je to jedan od razloga za nešto nervozniji početak utakmice — rekao je Le Talek.

Karakter koji poseduju crveno-beli je presudio ishod utakmice, tvrdi Francuz.

— Bili smo ofanzivniji, više smo napadali i to se na kraju isplatilo. Protivnici su se brzo umorili, posustali su, a mi smo to iskoristili. Pokazali smo pobednički mentalitet koji nas krasi. Na poluvremenu smo se držali zajedno, staloženo smo razgovarali u svlačionici i rekli da idemo da preokrenemo rezultat i pobedimo. Tako je i bilo.

U 50. minutu u gužvi u protivničkom šesnaestercu najbolje se snašao Zvezdin Francuz i levom nogom zatresao mrežu.

— Zaista mi nije bitno ko postigne gol, ovog puta sam to uradio ja u ime ekipe, sledeći put će neko drugi. Najvažnije je da smo se posle pogotka vratili u igru i nakon toga je sve bilo lakše.

Naredna utakmica Crvenu zvezdu očekuje već za četiri dana.

— Ponovo nećemo imati mnogo vremena za odmor, ali smatram da nam to nije ni potrebno. Fantastično se osećamo zbog pobede. Nakon ovakve utakmice jedva čekate sledeću, da se prikažete u još boljem svetlu — poručio je Le Talek.

Komentari