Paspalj o promeni Statuta OKS: Silovanje [VIDEO]

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Žarko Paspalj, koji je na današnoj Skupštini javno rekao da se protivi izmenama Statuta prilikom izbora novog predsednika, ocenio je da nije dobro što se menja nešto što je bez problema funkcionisalo devet godina.


– Lično mislim da sve što je naopako postavljeno u jednom momentu po nekoj logici stvari može da krene još gore. Devet godina niko nije pokazivao interesovanje i želju da nešto promeni, ali kad se desi na ovaj način, posle čiste kandidature jednog čoveka (Ivan Todorov, prim. aut) onda čovek ne može da se zapita da ovo nisu normalne stvari i bilo koje logično biće i čovek u sportu ovo shvata kao nešto što je iznuđeno i jedno najobičnije "silovanje, rekao je Paspalj Tanjugu.

Skupština OKS danas je promenila član 35 Statuta koji kao uslov za izbor novog predsednika, između ostalog, ne postavljaju desetogodišnje iskustvo rada u sportskim organizacijama i učešćena Olimpijskim igrama.

Sada izmene Statuta treba da potvrdi Međunarodni Olimpijski komitet (MOK), a Paspalj procenjuje da bi nova Izborna Skupština, nakon neuspesne u decembru, trebalo da se održi oko 10. maja.

 

Komentari