Janković: Biće asistencija, a gol ću dati kad Đurđević ode iz Partizana

Marko Janković je na utakmici protiv Metalca najavio povratak u formu koja ga je krasila na početku sezone.


O svojim partijama i očekivanjima Janković je govorio za klupski sajt crno-belih.

– Dobro smo radili na pripremama i sada to polako sve nadolazi. Ujedno se i ja osećam dobro zbog svega, ali i igrački…Drago mi je da nastavljamo fantastičnu rezultatsku seriju i da kao tim igramo dobro. Poznato je da dobra timska igra uvek istakne par pojedinaca. Zaista dajem sve od sebe i nastaviću tako.

U 43. minutu utakmice protiv Metalca upravo iz prekida uposlio Tavambu, koji glavom postiže prvi gol za Partizan. Radite dosta na prekidima?

– Prekid je važan segment naše igre, posebno kada je Tavamba na terenu. Radimo dosta na tome, a i ja sam počeo da ostajem posle treninga da pokušam da gađam zonu koja se od mene traži.

Kažu, Crnogorci gaze na terenu…

– Mnogo mi je drago zbog Kiće (prim. aut Nebojša Kosović). Imao je  jedan teźak period iza sebe, koji ga je sada gledajući samo ojačao. Bio sam uz njega sve vreme i nisam ni u jednom trenutku  imao dilemu da će ako bude dobio priliku istu odmah iskoristiti. Tako je i bilo. Pokazuje da je odlučio da bude vrhunski igrač, što uz svoje kvalitete ukoliko ovako nastavi  veoma lako može i da ostvari.

Partizan je zabeleźio 21. utakmicu bez poraza. Koliko si ti lično zadovoljan?

– Ja sam zadovoljan startom sezone, a jedino što meni nedostaje je još više asistencija i golova. Asistencija će biti još dosta, a gol ću dati kad ode Đuka (prim .aut Uroš Đurđević), jer kad uđem u 16 metara ne služim ničemu, sve je njegovo – smeje se Janković.

U nedelju vas očekuje nova utakmica protiv Mladosti iz Lučana.

– Ima još mnogo da se igra, a na nama je da se borimo do kraja i da sačuvamo niz koji imamo. Gledamo samo ispred sebe i koncentrisani smo na svaku sledeću.

Komentari