Krstić: Priča sa Partizanom izvodljiva naredne sezone

Nekadašnji košarkaš Partizana, Nenad Krstić, nije pojačao crno-bele pre nešto manje od dva meseca, ali ne isključuje mogućnost da se tako nešto desi u Budućnosti.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije izjavio je za "Glas srpske" da je imao veliku želju da pomogne, ali je realnost bila jača.

– Pozvali su me tri dana pre isteka roka za registraciju igrača u ABA ligi i koliko god sam želeo da pomognem nije bilo realno da se vratim. Razgovarao sam sa svojim trenerom i doktorom i rekli su da je to neozbiljno, jer mi je potrebno vreme da pređem na drugi način rada koji bi me spremio za košarku. Da su zvali mesec ranije verovatno bih prihvatio ili ukoliko bi me pozvali sada za narednu sezonu, onda bi to bilo izvodljivo. I tada bih dobro razmislio, jer su mi doktori rekli da bih ozbiljno ugrozio zdravlje ako bi se još jednom desila ista stvar. Moram da mislim o normalnom funkcionisanju, kretanju i deci, rekao je Krstić. 

Krstić je kroz karijeru imao nekoliko teških povreda, a kako je sam rekao mnogo puta je igrao sa bolovima, ne misleći na posledice.

– Reprezentacija me je samlela. Mnogo puta sam igrao pod povredom i bolovima misleći mlad sam i ništa mi neće biti. To je tek kasnije došlo na naplatu i kolena su poklekla. Nisam imao slobodno leto deset godina, a sa sobom sam nosio probleme iz klubova. Nikada se nisam štedeo, uvek sam svemu pristupao sa maksimalnom posvećenošću i davao sebe do poslednjeg atoma snage. Kada bi vreme moglo da se predvidi, verovatno bih izbegao neke stvari, a sigurno bih vodio više računa o svom telu, dodao je Krstić.

On je dodao da je najlepši period NBA karijere proveo u Netsima i uporedio današnje i nekadašnje vreme, makar kada su centri u pitanju.

– Centri u moje vreme i danas ne mogu da se porede, a da ne pričam o devedesetim godinama koje su obilovale vrhunskim visokim igračima. Zamislite kad igramo sa Majamijem pa se borim sa Šekilom O'Nilom, a onda umesto njega uđe Alonzo Morning. Sutra putujemo u Hjuston, a tamo me čekaju Jao Ming i Dikembe Mutombo, ili u Memfis gde je Pau Gasol sa mladim Darkom Miličićem. Bilo je ekstremno teško, ali danas su druga vremena. Ne igra se više na niskom postu, jer nas je lako braniti. Sećam se kada smo igrali sa CSKA protiv Olimpijakosa i tu je bio Kajl Hajns. Bos ima svega 194 centimetra i kada se spustim na post teško ga je pomeriti, jer ima nisko težište, a iste sekunde u pomoć dolaze dva beka. Nemaš vremena za "zidanje" i onda ne preostaje ništa drugo nego da baciš povratni pas. Uvek sam imao dobar šut kojim sam pravio štetu protivnicima, to se danas traži od visokih igrača. Ne znam da li bih sada imao veće brojke, ali mislim da bih se uklopio, zaključio je sjajni košarkaš. 

Komentari