Đurđević: Srbija će profitirati od novog tandema

Napadač Partizana, Uroš Đurđević, našao se na spisku selektora Slavoljuba Muslina za predstojeći duel sa Gruzijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. 

Đurđević je istakao da je ispunio san, iako nije očekivao poziv.

– Ispunio mi se san, pošto nema veće časti nego nositi dres najbolje selekcije, a ja ću imati tu priliku. Nisam očekivao poziv selektora Muslina, ali činjenica je da sam igrao dobro u šampionatu. Debi za Srbiju će mi mnogo značiti na samopouzdanju, rekao je Đurđević za Blic.

Posebno je zadovoljan činjenicom da će igrati u tandemu sa Aleksandrom Mitrovićem, jer Srbija od te saradnje može samo da profitira. 

– Srbija ima odlične napadače koji su veoma mladi. Imao sam priliku da igram sa Aleksandrom Mitrovićem u paru na Evropskom prvenstvu za mladu reprezentaciju, kada smo osvojili zlatnu medalju. Mislim da činimo odličan tandem i da će Srbija profitirati ukoliko se nađemo zajedno na terenu. Aca je sada dosta iskusniji, pošto je igrao Premijer ligu. Sa druge strane, ja sam postao kapiten "orlića" i voleo bih da predvodim selekciju do najsjajnijeg odličja na prvenstvu Evrope u Poljskoj ovog leta, pa da se ustalim u A reprezentaciji. Bez obzira protiv koga igram, uvek dajem maksimum. Tako je u Partizanu, a tako će biti i za Srbiju, dodao je mladi napadač. 

Nije zaboravio da izrazi zahvalnost sadašnjem treneru.

– Hvala selektoru na pozivu, ali veliku zahvalnost dugujem i treneru Partizana Marku Nikoliću zbog kojeg sam došao u Humsku. Falio mi je kontinuitet utakmica, a to sam kod njega dobio. Potom su usledile dobre igre i golovi. Verujem da možemo na Svetsko prvenstvo u Rusiju, a nadam se da ću golovima pomoći da se ova želja nacije ostvari, zaključio je Đurđević.

Komentari