Đoković: Ponovo sam gladan pobeda, vuk koji napada prvo mesto

Ova godina nije počela na najbolji mogući načina za Novaka Đokovića, rana eliminacija u Melburnu i neuspeh na turniru u Akapulku svakako nisu stvari na koje nas je navikao jedan od najboljih tenisera svih vremena. 

Međutim, uoči svog prvog nastupa na ovogodišnjem turniru u Indijan Velsu, na kojem će pokušati da dođe do četvrtog uzastopnog, a ukupno šestog trofeja, Đoković je rekao da je ponovo gladan pobeda i spreman da se ponovo popne na sam vrh. 

– Nikada ne žalim zbog stvari koje sam uradio u životu. Možda je trebalo da uzmem dužu pauzu posle osvajanja Rolan Garosa, da dobijem više vremena da se regenerišem i napunim baterije, ali to se nije dogodilo, krenuo sam dalje, ali ne žalim zbog toga, jer mislim da sam naučio lekciju. Druga polovina 2016. godine je veoma važna za mene, jer sam se razvio kao igrač i kao ljudsko biće. Naučio sam mnogo, idem dalje sa mnogo motiva da ponovo pobeđujem, rekao je Đoković za sajt ATP tura. 

Nekoliko meseci nije ličio na sebe na terenu.

– Sada sam u mnogo boljoj poziciji u smislu moje igre, psihološke pripremljenosti u odnosu na period od pre nekoliko meseci. Ako uporedim sebe sa onim Novakom sa kraja prošle godine, sada sam drugačiji igrač, mnogo opušteniji, svežiji i sa mnogo više samopouzdanja na terenu. Trebalo mi je malo vremena da ponovo pronađem motivaciju, ali sada sam jedan od vukova koji napada vrh. Međutim nisam jedini, dodao je Đoković.

Drugi teniser sveta je rekao i da činjenica da ponovo igra u Indijan Velsu dovoljno ilustruje njegovu želju za pobedom.

– Da nisam gladan novih uspeha, ne bih bio ovde, razgovarao sa medijima i igrao na ovom turniru. Toliko toga sam postigao da mogu danas da kažem da je dosta, ali idem dalje, igraću dokle god imam pokretačku snagu u sebi, dodao je najbolji srpski igrač.

Prvi Novakov rival na turniru biće Kajl Edmund ili Gastao Elijas, nakon čega sledi projektovani meč sa Del Potrom, a u istoj polovini žreba su Rodžer Federer i Rafael Nadal.

– Nisam imao mnogo ovakvih žrebova, neverovatno je videti toliko sjajnih igrača u jednom delu žreba, ali tako je kako je. Videćemo šta će biti na kraju, ali je izvesno da će gledaoci moći da uživaju u jakim mečevima. Ovo je jedan od najjačih turnira koje imamo u ovom sportu, svi žele da naprave nešto, a žreb moramo da prihvatimo i da se izborimo sa tim, zaključio je Đoković.

Komentari