Lalatović otkrio recept za uspeh “orlića”: Napadačka igra, uvek na pobedu i maksimum

Nenad Lalatović je danas objavio spisak igrača na koje računa za prijateljske mečeve sa Švedskom i Slovačkom.

Lalatović je na današnjoj konferenciji za medije pojasnio da će u meču sa Slovačkom, 28. marta, Srbija biti jača za Uroša Đurđevića i Mijata Gaćinovića koji će sa A selekcijom putovati u Gruziju. 

– Takav je dogovor, jer Đurđević i Gaćinović su bili nosioci igre ove generacije i zato je vrlo važno da budu sa nama. Najbolja selekcija je uvek prioritet i Muslinov poziv je dokaz kvaliteta obojice igrača, što je, svakako, dobro i za njihove dalje nastupe u mladoj reprezentaciji. Pozvani grači su izneli teret kvalifikacija i baraža, izborili plasman na Evropsko prvenstvo i zato zaslužuju poverenje u ovim prijateljskim utakmicama i na finalnom turniru u Poljskoj. Nema potrebe za rotacijama, verujem u ovu grupu, koja može da nastavi pobednički put. Meč protiv Švedske je vrhunski test, rekao je Lalatović.

On je dodao da njegova sportska filozofija neće biti različita od one u klubovima u kojima je radio.

– Kako radim u klubu, tako ću i u reprezentaciji. To je moj univerzalni stav, moja fudbalska vizija: napadačka igra, uvek na pobedu i maksimum od svakoga. Za plasman u polufinale šampionata u Poljskoj potrebne su najmanje dve pobede, dakle nema mesta za kalkulacije. Vi znate da ćemo, u grupnoj fazi, igrati protiv Portugalije, Makedonije i Španije, jakih ekipa, ali garantujem da ćemo uvek ići na pobedu, što će, nadam se, važiti i za dalje, dodao je selektor "orlića".

Formacija će zavisiti od protivnika.

– Znam samo da ćemo protiv Švedske igrati u sistemu 4-3-3. Naravno da je izbor vezan za mogućnosti moje ekipe, ali i karakteristike protivničke. Dakle, menjaćemo sistem i uvek tražiti najbolja rešenja, zaključio je Lalatović, kome će u radu pomagati Dragan Šarac, Vidak Bratić, Aleksandar Krstić, Boris Nađ i Vlada Vuković.

Komentari