Srbin više nije trener Makedonije

Srpski košarkaški trener, Dragan Raca, više nije selektor reprezentacije Makedonije.
    

Njega će na klupi našeg južnog suseda zameniti iskusni Jordančo Davitkov, objavila je danas Makedonska košarkaška federacija. Ugovor sa Draganom Racom nije produžen, a razlog je neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
    
Inače, Davitkov je već vodio reprezentaciju Makedonije, i to od 2001. do 2007. godine, a tada je na to mesto došao umesto Martina Dokuzovskog. U saopštenju MKF se kaže da je Davitkov tada, posle niza neuspeha, uspeo da napravi najveći uspeh nacionalnog tima, obezbedivši u 2005. godini mesto u A diviziji. Kasnije, 2007. godine Makedonija nije uspela da se kvalifikuje na Eurobasket, i to je bio glavni razlog njegovog odlaska sa kormila reprezentacije.
   
Prvi zadatak novog selektora je da kompletira stručni štab a da zatim formira ''najbolju moguću reprezentaciju u ovom trenutku''.
   
Predsednik Makedonske košarkaške federacije (MKF), Petar Naumovski, ocenio je da je povratak Davitkovskog pun pogodak za reprezentaciju, dodajući da je ugovor potpisan na dve godine.

Davitkov će istovremeno ostati u Dubaiu da radi sa svojim sadašnjim klubom, a dogovor s nama mu je na dve godine, uz jedini uslov da prođe pretkvalifikacionu grupu i obezbedi plasman u glavni žreb kvalifikacija, rekao je, nekadašnji sjajni plejmejker, a sada prvi čovek Saveza, Petar Naumovski.
    
Makedoniju u avgustu očekuju pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019, a nalazi se u grupi sa Estonijom i tzv. Kosovom. Prve dve ekipe plasiraće se u glavni kvalifikacioni ciklus.

 

Komentari