Milojević: I ove godine smo afirmisali igrače koji će otići u NBA

Mega Leks je završila učešće u ABA ligi trijumfom protiv ekipe Karpoš Sokoli u Sremskoj Mitrovici.


Strateg Mege Dejan Milojević istakao je nakon meča da je zadovoljan izdanjem svojih izabranika na ovom susretu.

Zadovoljan sam pobedom. Bila je ovo teška utakmica, jer je ekipa Karpoš Sokola najnezgodnija za igranje. Vrlo su atipični, centri su sjajni šuteri, mogu da pogode za tri poena i jako ih je teško braniti jer mogu dobro da igraju i pod košem. Imali smo problema u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku uspeli da se prilagodimo, preuzimali smo posle njihove pik igre i to je dalo rezultat, rekao je Milojević, a preneo sajt kluba.

Mega je nakon lošijeg prvog dela u regionalnom takmičenju strepela za opstanak, ali je u finišu Aba lige ekipa bila na potrebnom nivou i znatno popravila utisak. Kada se sve sabere, Milojević je zadovoljan učinkom u ovih 26. kola.

Zadovoljan sam ovom sezonom, jer naš prvenstveni cilj je razvoj mladih igrača. I ove godine smo afirmisali par igrača koji će ići u NBA ligu, pri tom smo opet imali sasvim pristojan rezultat. Ako se poklope neki rezultati možemo da završimo ligu kao šesti što bi bio drugi najbolji rezultat u istoriji kluba. Uz sve poteškoće na pravi način smo odigrali u finišu sezone i u poslednjih sedam utakmica zabeležili smo pet pobeda. Podigli smo formu pred kraj regionalnog takmičenja i ispunili ciljeve. Sada imamo dovoljno vremena da se spremimo za domaće prvenstvo i ponovo izborimo plasman u ABA ligu, dodao je trener Mega Leksa.
 

Komentari