Čović: Izostavite euforiju, ka zacrtanom cilju idemo polako i sigurno

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović obratio se navijačima beogradskog kluba pred predstojeći deo sezone, u kojem crveno-bele očekuju velika iskušenja.


Zvezda svim snagama kreće u odbranu trofeja u ABA ligi, koja je ulaznica za najkvalitetnije evropsko košarkaško takmičenja naredne sezone. Prvi čovek crveno-belih je naglasio da je titula u regionalnom takmičenju prioritet u ovoj takmičarskoj godini.

Pred nama je izuzetno važan period sa utakmicama u regionalnoj ligi na prvom mestu. To takmičenje smo označili kao naš najveći prioritet. Takmičenje u Evroligi, predstavlja nadogradnju, ali bez bilo kakvog opterećenja.  Dobro smo za sada odradili ovaj deo posla, a sada slede najvažniji mečevi. Zato apelujem na naše navijače da nam pruže podršku na predstojećim utakmicama Evrolige, a naročito  na polufinalnim utakmicama ABA lige. Važno je da podsetim, koliko je bilo teško protiv Cedevite u Beogradu u prvoj utakmici polufinala ABA lige prošle sezone. Zato je važno da dobijemo veliku podršku na svim predstojećim utakmicama ABA lige i Evrolige, rekao je Čović za klupski sajt.

Predsednik Crvene zvezde još jedanput je pozvao navijače da pruže bezrezervnu podršku košarkašima i stručnom štabu i da ne prave preveliku euforiju, jer ekipa sigurno korača ka zacrtanom cilju.

Delimično mogu da razumem zašto je napravljena euforija oko nastupa našeg tima u Evroligi. Ali, moram da zamolim sve koji žele dobro našem klubu… da tu euforiju izostave, jer nam neće doneti ništa dobro! Prevelika su očekivanja, a budžet i okviri u kojima radimo su premali! Zato molim sve da nam pružaju bezrezervnu podršku, da budu uz tim sada kada je važno, i da priče o eventualnim pozicijama, nekakvim protivnicima, plej ofu, i čak fajnal foru Evrolige ostave po strani! Pokazali smo po ko zna koji put da znamo šta radimo, potrebna nam je samo iskrena podrška u svakom smislu. Naša strategija je već poznata "korak po korak, sigurno ka zacrtanom cilju i to polako, realnom brzinom, jer sve što je prebrzo i euforično, na kraju ispadne kuso i loše, dodao je Nebojša Čović.
 

Komentari