Nadal govorio o formatu Dejvis kupa i potvrdio nedolazak u Beograd

Rafael Nadal trenutno se nalazi u Indijan Velsu, gde će učestvovati na turniru iz Masters serije.


U razgovoru sa novinarima u kalifornijskoj pustinji španski as se osvrnuo i na takmičenje u Dejvis kupu. Nadal je istakao da su neophodne promene u ovom takmičenju.

Moje mišljenje je da ne treba smanjiti broj setova sa pet na tri. Radi se o tome da nije potrebno imati šampiona svake godine u ovom formatu. To devalvira takmičenje. Ako najbolji igrači ne igraju svake godine, to onda znači da nešto radite pogrešno. Promene su neophodne, ali ITF razmišlja samo o malim stvarima, rekao je Nadal.

Nadal apeluje da se pronađe adekvatno rešenje za eminentno takmičenje u narednim godinama.

Dejvis kup je predivno takmičenje prepuno emocija. Ali ako želite da podignete nivo kvaliteta takmičenja i emocija potrebno je da uradite neke stvari za najbolje tenisere. Najbolji igrači moraju biti motivisani da nastupe za svoje reprezentacije svake godine. Ne mislim da treba igrati jednom u dve godine, ali smatram da su dva duela godišnje sasvim dovoljna. Finalisti Dejvis kupa završavaju sezonu u decembru, a potom već u januaru kreće nova sezona. To je teško.

Španija gostuje Srbiji u Beogradu od 07. do 09. aprila u četvrtfinalu Dejvis kupa. Nadal je još jedanput potvrdio da taj susret nije u njegovim planovima.

To svakako nije dobar trenutak u sezoni, jer moram da se pripremam za šljaku, dodao je trenutno šesti teniser sveta.
 

Komentari