Savić okuplja olimpijske šampione: Glavni cilj Svetsko prvenstvo

Reprezentativci Srbije će se u nedelju uveče okupiti na treningu u bazenu Zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku.


Posle duela sa Rumunijom u Kragujevcu u prvom kolu kvalifikacionog dela Svetske lige, selektor Dejan Savić će okupiti sve igrače koji su osvojili olimpijsko zlato u Riju. Sve osim naravno Živka Gocića i Slobodana Nikića koji su završili sjajne reprezentativne karijere.

Na treningu će sutra uveće biti: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić, Filip Filipović, Duško Pijetlović (Pro Reko), Sava Ranđelović i Nemanja Ubović (Breša), Stefan Mitrović (Ferencvaroš), Milan Aleksić, Andrija Prlainović (Solnok), Branislav Mitrović, Miloš Ćuk (Eger), Nikola Jakšić i Đorđe Lazić (Parizan), Strahinja i Viktor Rašović (Barseloneta).

Na ovaj način ulazimo u sezonu u kojoj je glavni cilj Svetsko prvenstvo. Dobro je da se malo vidimo, da radimo i igramo. Drago mi je što ćemo igrati u Zrenjaninu jer na taj način nastavljamo praksu da se predstavimo gradovima u Srbiji, rekao je selektor Dejan Savić.

Upravo je selektor Savić bio inicijator sjajne ideje prošle godine kada je organizovana "mts Turneja šampiona". Tada je vaterpolo reprezentacija igrala u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kragujevcu, a organizovana je i poseta Kosovu i Metohiji.

Kada smo bili na Zlatiboru, trenirali smo u novom bazenu u Užicu. Žao mi je što pred Rio zbog hladne vode nismo sa Madjarima igrali u Smederevu. Imali smo turnir u Boru, igrali i u Šapcu, Subotici, Kruševcu. I uvek je bilo prelepo, videli smo koliko navijači cene ono što radimo, ali to je i obaveza za nas, dodao je Savić.

U ponedeljak će biti organizovana dva treninga, u utorak se putuje u Zrenjanin. Utakmica je u 18 časova.

 

Komentari