Đurđević: Bitno je da Partizan pobeđuje, a ne ko daje golove

Uroš Đurđević je nastavio svoj golgeterski niz i na gostovanju Partizana u Lučanima.


– Očekivali smo da će utakmica biti teška i to se pokazalo tačnim. Teren je bio izuzetno težak, ali na kraju smo ponovo pokazali da smo prava ekipa i zasluženo odneli sva tri boda, rekao je za klupski sajt Uroš Đurđević.

Zamalo da ponovo proradi tandem Vu-Đu (Vulićević – Đurđević) iz nekoliko dobrih centaršuteva, ali je na kraju proradio Leo – Đu. Asistirali ste jedan drugom za golove.

– Jeste, malo je falilo da ponovo proradi taj tandem kao na prošlim utakmicama, ali nema veze, bitno je da smo pobedili i da smo nastavili niz nepobedivosti u 22 utakmice.

Upravo ste Leonardo i ti u trci za najboljeg strelca SLS. Ovo je tvoj 13. pogodak.

– Trenutno smo u vrhu liste strelaca, ali mislim da je to sada manje bitno u odnosu na činjenicu da je najvažnije da Partizan pobeđuje. Ko daje golove manje je važno za tim.

Imao si dosta teških duela sa protivničkim igračima gde ti je u 85. minutu ukazana i pomoć na terenu.

– Jeste, dosta sam imao duela, ali sam se na to i navikao. Danas je malo teže bilo sačuvati loptu po ovakvom terenu, ali u većini slučajeva sam uspevao da izađem kao pobednik što je i rezultiralo postignutim golom. Što se tiče intervencije, ništa strašno, mala posekotina, neko me je zakačio kopačkom kad sam postigao gol.

Po izlasku sa terena dobio si aplauz publike.

– Znači mi dosta podrška publike, kako meni tako u celoj ekipi. Zahvalio bih im se na odličnoj podršci, a upravo im to vraćam i dobrim partijama na terenu.

Posle gustog rasporeda od tri utakmice za sedam dana očekuje vas mini predah do utakmice sa Voždovcem sledećeg vikenda.

– Dovoljno vremena da se lepo odmorimo i pripremimo za sledeću utakmicu protiv Voždovca. Dosta je bitna za nas kako bismo nastavili niz nepobedivosti i u tako dobroj atmosferi otišli na reprezentativnu pauzu.

Komentari