Stefan Marković o trenutku kada je bio najbliži Zvezdi: Teška je to priča

Stefan Marković u Zenitu igra jednu od najboljih sezona u karijeri, a najviše zasluga za to ima trener kluba iz St. Peterburga, Vasilij Karasjov. 

– Izuzetno je značajno kada je trener bio vrhunski igrač, onda razume apsolutno sve što se dešava. U zavisnosti od statusa i pozicije u timu, moraš da ispunjavaš zadatke koji su postavljeni, ali Karasjov ne opterećuje igrače previše komplikovanim šablonima, daje im slobodu. Drugačiji je od većine trenera, jedan od najboljih sa kojim sarađivao u smislu odnosa sa košarkašima, tako uspeva da izvuče maksimum iz svakoga, rekao je Marković za Sport klub. 

U nekoliko navrata govorilo se o njegovom dolasku u Crvenu zvezdu, a sjajni plejmejker otkrio je kada je bio najbliži crveno-belom dresu.

– Najbliži sam bio posle moje treće sezone u Hemofarmu, kada je Pešić bio trener. Nije se desilo. Dosta je teška priča – ne volim da govorim o takvim stvarima javno, nikada nisam bio takav, ali istina je bila drugačija u odnosu na ono što se tada govorilo. Na kraju sam ostao u Hemofarmu još godinu dana i posle otišao u Italiju, dodao je Marković.

Odluku o povlačenju iz reprezentacije doneo je još pre Olimpijskih igara.

– Nije to odluka koju sam doneo preko noći, niti neko treba da me moli, nisam klinac. Jedini razlog jeste moje fizičko stanje – godine sam proveo u jakom ritmu bez pauze i to je ostavilo traga, telo mi ne dozvoljava više. Krivo mi je i teško mi je, ali morao sam to da donesem tu odluku, pitanje je šta bi bilo u budućnosti da sam nastavio takvim tempom. Vratio sam se posle povrede, želeo sam po svaku cenu da budem deo te priče u kvalifikacijama – ispunili smo svoj san posle, uzeli medalju na OI, neka to bude jagoda na šlagu i srećan sam što je tako, ali moja odluka bila bi ista i da nije bila tog uspeha. Odluku sam doneo još pre Rija, to su znali ljudi oko mene i saigrači sa kojima sam baš blizak. Slučajno je izašlo u javnost i napravio se "bum", izjavio je košarkaš Zenita. 

Dotakao se i učinka Crvene zvezde u Evroligi ove sezone.

– Igraju fenomenalno, pred početak sezone niko nije očekivao toliko pobeda, želim im svu sreću i nadam se da će dogurati što dalje. Imali su fantastičan niz trijumfa, a učinili su i da se svako boji kada dolazi u goste da igra s njima, zaključio je Marković. 

Komentari