Bez kapitena na Nemce

Vaterpolisti Srbije neće biti kompletni na utakmici Svetske lige protiv Nemačke.


Na večerašnjem treningu saigračima će se priključiti Mandić, Ranđelović i Ubović koji su zbog finala italijanskog kupa opravdano zakasnili na pripreme za sutrašnji susret u Zrenjaninu, ali selektor Dejan Savić neće moći da računa na Filipa Filipovića, zbog povrede ruke.

Takodje je izvesno da će tribine bazena Jug biti ispunjene do poslednjeg mesta. Igračima je u sećanju utakmica sa Australijom od prošle godine kada je atmosfera bila izvanredna.

– Lepo je što smo ponovo zajedno. Drago nam je što ponovo igramo u Zrenjaninu, ne idemo često u te krajeve. Protiv Australije je bilo sjajno i siguran sam da će i sada tako da bude. Siguran sam da ćemo dobrom igrom da se odužimo publici koja će biti uz nas. Ovo je praktično početak sezone, imali smo sastanak i čuli smo šta nas čeka – rekao je golman Branislav Mitrović.

Njegov kolega po ulozi Gojko Pijetlović je dodao:

– Prvo zadovoljstvo je naravno zbog činjenice da smo opet zajedno. Znam šta nas čeka u Zrenjaninu. Pre svega odlična atmosfera a zatim i nezgodan protivnik. Nije tajna da smo favoriti protiv Nemaca ali ne smemo da im dozvolimo da imaju svoj ritam. Dakle ozbiljan prilaz utakmici i ne bi trebalo da bude problema.

Nikola Jakšić se podsetio utakmice u Berlinu:

– Nije bilo lako, na kraju smo se odlepili i pobedili. Sada igramo kod kuće, pred punim tribinama i to je motiv više da uz dobru igru pobedimo. Tako ćemo obezbediti završni turnir. Volim što utakmice igramo po Srbiji, atmosfera je uvek izvanredna i u takvom ambijentu je milina igrati.

Andrija Prlainović je izneo zanimljiv podatak:

– U Srbiji sam izgubio samo jednu utakmicu i to upravo od Nemačke u Kruševcu pre šest godina. Zbog toga treba da budemo oprezni. Nama je u planu plasman na završni turnir i to bi nam bile pripreme pred krunu sezone Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Lepo je da smo skoro svi tu i siguran sam da ćemo u Zrenjaninu svi uživati u sjajnoj atmosferi.

Komentari